toetsenbord vinger

Hacker database heeft inmiddels 841 miljoen gehackte accounts

Laatst bijgewerkt: 18 februari 2019
Leestijd: 0 minuut, 40 seconden

Een hacker of hackergroep die eerder al een grote database aan accountgegevens verkocht, heeft zijn verzameling nu aangevuld tot maar liefst 841 miljoen gehackte accounts. De hacker biedt deze ongelofelijk grote hoeveelheid accounts te koop aan op het dark web.

Dream Market

De gegevens worden doorverkocht op de Dream Market website. Deze website bevindt zich op het dark web. Op dit ongereguleerde deel van het web worden wel vaker gehackte gegevens verhandeld.

Gehackte websites

De accounts die verkocht worden, komen van verschillende sites. Van de meeste was nog niet bekend dat ze überhaupt gehackt waren. Het gaat voornamelijk om Amerikaanse websites. Zo staan er 60 miljoen accounts van de fotobewerk-app Pizap in de database.

Eerder deze week kwam de hacker al naar buiten met gebruikersgegevens van apps en websites als MyFitnessPal, 500px en Coffee Meets Bagel.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past