Tennisbal ligt op blauw tennisveld naast net

Gratis de finale van de US Open 2020 live kijken (mannen en vrouwen)

Laatst bijgewerkt: 12 september 2020
Leestijd: 3 minuten, 14 seconden

Morgen en overmorgen staan er twee spannende tenniswedstrijden op de planning. Na een bewogen US Open gaan Naomi Osaka (9) en Victoria Azarenka (27) het op zaterdag tegen elkaar opnemen bij de vrouwen. De finale van de mannen wordt op zondag gespeeld om 22:00. Hierin zullen Dominic Thiem (3) en Alexander Zverev (7) het tegen elkaar opnemen.

De US Open is dit jaar anders dan normaal. Vanwege de situatie omtrent Covid-19 heeft Nadal zich dit jaar afzijdig gehouden. Ook Roger Federer doet dit jaar niet mee vanwege een blessure. Novak Djokovic, de favoriet volgens velen, werd in een eerdere ronde gediskwalificeerd omdat hij (per ongeluk) een lijnrechter raakte bij het wegslaan van een bal.

Bij de vrouwen waren er ook enkele speelsters afwezig. Ashleigh Barty, de nummer 1 op de ranglijst besloot niet mee te doen, ook vanwege zorgen omtrent de Covid-19 situatie. Ook de winnares van vorig jaar, Bianca Andreescu, deed dit jaar niet mee. Een grote verrassing dit jaar was Victoria Azarenka, zij wist in de halve finale één van de favorieten, Serena Williams, uit te schakelen.

Helaas worden de finales van de US Open hier dit jaar niet uitgezonden op de reguliere (gratis) zenders. Enkel met een betaald abonnement op Eurosport kun je hier in Nederland online de US Open kijken. Ten minste, tenzij je gebruikmaakt van een VPN om je IP-adres te veranderen. Op de Oostenrijkse stream van Servus TV worden de wedstrijden namelijk wel gewoon live uitgezonden als je een Oostenrijks IP-adres hebt (wel met Duits commentaar). En dat ook nog eens volledig gratis. Je moet dan alleen een Oostenrijks IP-adres hebben, iets waarvoor je de VPN kunt gebruiken. Hoe dit precies werkt lees je hieronder.

De US Open finales gratis live kijken, stap voor stap

Om de US Open finales gratis online te kijken moet je eerst je IP-adres veranderen naar een Oostenrijks IP-adres. Vervolgens kun je de livestream van Servus TV openen om de finales te kijken. De finale van de vrouwen tussen Osaka en Azarenka vindt plaats op zaterdag 12 september om 22:00. De finale van de mannen tussen Thiem en Zverev vindt plaats op zondag 13 september om 22:00. Dit is hoe je toegang kunt krijgen:

 1. Sluit een (tijdelijk) abonnement af bij een VPN-provider. Het is belangrijk dat je een VPN kiest met een geld-terug-garantie, zodat je naderhand je geld terug kunt vragen en je daardoor niet aan verdere kosten verbonden zit. Wij hebben het bij de halve finales getest met de Oostenrijkse server van NordVPN en dat werkte prima. Je kunt een NordVPN account aanmaken door naar hun website te gaan via de onderstaande knop.
  NordVPN
  Actie:
  Slechts €3,30 per maand bij een 2-jarig abonnement
  9.1
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 2. Download en installeer de VPN-software van NordVPN op je computer, tablet of smartphone.
 3. Start de VPN-software op en log in met de door jou aangemaakte account.
 4. Kies een Oostenrijkse server in de NordVPN software en maak verbinding hiermee (in de Engelse versie van NordVPN: Austria).
 5. Laat de VPN-software aanstaan op de achtergrond en open je browser.
 6. Surf naar de website van Servus TV (servustv.com/jetzt-live/). Mocht je de stream niet meteen te zien krijgen, kijk dan onder het kopje ‘TV-Programm’. Daar staan de finales tussen zolang je het juiste IP-adres hebt.
 7. Je ziet nu de livestream van Servus TV waar de wedstrijden worden uitgezonden en kunt genieten van het tennisspektakel!

Let op: als het niet meteen werkt kan het helpen om je browser volledig af te sluiten, opnieuw verbinding te maken met een andere Oostenrijkse VPN-server van NordVPN, en opnieuw je browser op te starten en naar de stream te navigeren. Als het goed is zou het nu moeten werken.

US Open finale datum, tijd en finalisten

De finales van de US Open vinden dit jaar op dit moment plaats, Nederlandse tijd:

Gebeurtenis Finalisten (plek op ranglijst) Datum Tijd (begintijd uitzending Servus TV)
US Open Finale Vrouwen Naomi Osaka (9) en Victoria Azarenka (27) 12-09-2020 22:00 (21:55)
US Open Finale Mannen Dominic Thiem (3) en Alexander Zverev (7) 13-09-2020 22:00 (21:50)
Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen