google+

Google+ zal 2 april definitief verdwijnen

Laatst bijgewerkt: 1 februari 2019
Leestijd: 1 minuut, 4 seconden

In oktober 2018 werd al bekend dat het social media project Google+ zou worden opgedoekt. Nu maakt Google bekend dat de stekker er op 2 april definitief uitgaat.

Google+ was een poging van Google om te concurreren met Facebook. Het kwam alleen nooit echt van de grond.

Groot lek lag 3 jaar lang bloot

Vorig jaar kwam naar buiten dat een bug er voor zorgde dat persoonlijke gegevens van de Google+ gebruikers door anderen konden worden ingezien. Ook bleek dat dit al 3 jaar het geval was. Hoewel Google meldde dat zij geen misbruik van het lek konden bespeuren, vormde dit wel een grote smet op het toch al niet geslaagde project.

Wat te doen met je Google+ account

Vanaf 4 februari kunnen er geen nieuwe Google+ account meer worden aangemaakt. Vanaf 7 maart kunnen bestaande gebruikers Google+ niet meer gebruiken om bij externe sites in te loggen of reacties achter te laten.

Mocht je een Google+ profiel hebben dan is het goed om even te kijken of je nog zaken zoals foto’s op de social media hebt staan die je zou willen behouden. Het is zaak om deze dan voor 2 april van Google+ af te halen, anders kun je ze zomaar voor altijd kwijt zijn. Via een handleiding van Google kun je gemakkelijk uitvinden hoe je dit het beste kunt doen.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past