Google kantoor binnen

Google maakt app voor versleuteld mailen

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 4 seconden

Google vindt het belangrijk dat mensen op een gemakkelijke manier versleuteld met elkaar kunnen e-mailen. De internetgigant is daarom vorig jaar begonnen met een onderzoeksproject om te kijken hoe zij dit het beste mogelijk kunnen maken. De Chrome-app die dit heeft opgeleverd laat gebruikers Gmail-gebruikers eenvoudiger end-to-end versleuteld e-mails uitwisselen. De Chrome-app is nu open source gemaakt.

Eenvoudig versleuteld mailen

“Het gebruik van PGP voor de encryptie van e-mail in Gmail is altijd onhandig geweest en lastig voor gebruikers om toe te passen”, aldus Google. Het E2EMail Project werd gebruikt om op zoek te gaan naar een betere methode om OpenPGP te integreren via een Chrome-extensie. Hiermee zouden berichten automatisch kunnen worden versleuteld en gesigneerd. “De Chrome-extensie is ontwikkeld zodat niet-technische gebruikers op een eenvoudige en intuïtieve wijze vertrouwelijke e-mails versleuteld mailen”, zo luidt de uitleg van het internetbedrijf.

E2EMail open source Chrome extensie

Google ontwikkelde de Chrome extensie op een open source JavaScript-cryptobibliotheek. Ook deze cryptobibliotheek is door Google zelf ontwikkeld. Op dit moment bevindt de Chrome app zich in een testfase. Door de extensie open source te maken hoopt Google deze samen met de opensourcegemeenschap verder te ontwikkelen. Voor wie met de open source Chrome extensie voor versleuteld mailen aan de slag wil, staat de code van E2EMail op GitHub.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past