Microsoft logo op kantoorgebouw

Google maakt twee kwetsbaarheden in Microsoftproducten bekend

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 3 seconden

Technieuwswebsite Neowin meldt dat Google twee kwetsbaarheden in Microsoftproducten bekend heeft gemaakt. Het gaat om een kwetsbaarheid in de browser Edge en eentje in Windows 10. De kwetsbaarheden werden ontdekt door het Project Zero-team van Google. Zij geven bedrijven vaak 90 dagen om met een oplossing te komen voor het probleem, voor het bekendgemaakt wordt. Microsoft loste de problemen niet naar behoren op en dus werden ze naar buiten gebracht.

Microsoft Edge

De Project Zero-onderzoekers vonden in november een kwetsbaarheid in Edge, de browser van Microsoft. De onderzoekers schatten het gevaar in op gemiddelde ernst. Microsoft kreeg 90 dagen om het probleem op te lossen, maar tot op heden is er nog geen oplossing. Volgens Microsoft is het lek lastiger op te lossen dan in eerste instantie leek. Een oplossing wordt verwacht op 13 maart.

Windows 10

Ook de kwetsbaarheid in Windows 10 werd in november ontdekt door Google. Door de fout kan een normale gebruiker beheerdersrechten krijgen op een systeem, waarmee bijvoorbeeld programma’s geïnstalleerd of verwijderd kunnen worden. Een oplossing vinden voor het probleem was volgens Microsoft belangrijk, maar niet kritiek, omdat er niet op afstand misbruik gemaakt kan worden van de kwetsbaarheid. Het werd niet binnen 90 dagen opgelost en daarom maakte Google het openbaar. Wanneer er wel een oplossing gaat komen is nog niet bekend.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past