Google Chrome op Smartphone

Google Chrome blokkeert Flash Player

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 48 seconden

Google lanceert deze week Chrome 55. Deze nieuwe versie van Google Chrome zal Adobe Flash Player op websites standaard blokkeren. Videocontent wordt dan afgespeeld door middel van html5. Bezoek je een website die alleen Flash Player ondersteunt? Dan krijg je als Chrome-gebruiker automatisch een melding. Je kunt er dan zelf voor kiezen om Flash alsnog in te schakelen.

Maatregelen tegen Flash Player

Google kiest niet zomaar voor deze maatregel tegen de videospeler. Volgens Google is html5 vele malen lichter en sneller en biedt html5 bovendien meer veiligheid. Wel gaat Google een uitzondering maken voor de tien populairste websites op internet:

  1. Youtube.com
  2. Facebook.com
  3. Yahoo.com
  4. VK.com
  5. Live.com
  6. Yandex.ru
  7. OK.ru
  8. Twitch.tv
  9. Amazon.com
  10. Mail.ru

De blokkering van Flash komt niet uit de lucht vallen. Toen in september Chrome 53 werd gelanceerd, werden standaard Flash-trackers al geblokkeerd, zodat internetgebruikers daarmee niet gevolgd konden worden. De Chrome 55 update zal bij de meeste gebruikers van Google Chrome automatisch worden geïnstalleerd.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past