email lek

Gemeente Assen lekt persoonsgegevens van 530 mensen

Laatst bijgewerkt: 30 april 2019
Leestijd: 1 minuut, 4 seconden

Door de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Assen is een mail naar een verkeerd e-mailadres gestuurd. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit per brief aan de gemeenteraad laten weten. Door de fout zijn de persoonsgegevens van 530 mensen gelekt, die in een Excelbestand aan de mail toegevoegd waren. De mail is per ongeluk, door een menselijke fout, naar het verkeerde e-mailadres gestuurd.

Melding

De gemeente Assen heeft het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De getroffen personen zullen deze week een bericht ontvangen van de gemeente. Van de 530 adressen in het bestand, zijn er 500 nog actueel. Van de overige 30 personen zijn er vijf overleden, zes geëmigreerd, en vier die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. De andere vijftien personen waren niet te traceren door een foutieve combinatie van naam en geboortedatum.

Gebiedsontzeggingen

In de brief schrijft het college van burgemeester en wethouders dat de gegevens in het Excelbestand betrekking hebben op gebiedsontzeggingen en daarmee samenhangende waarschuwingen. Het gaat dan om zowel lopende als verlopen ontzeggingen.

Het e-mailadres waar het bestand per ongeluk naar gestuurd werd is een onbekend privé-emailadres. De gemeente heeft meerdere malen geprobeerd om in contact te komen met de ontvanger om het verzoek te kunnen doen om de gegevens te verwijderen, maar dit is nog niet gelukt.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past