Tomorrowland

Gegevens van bezoekers Tomorrowland editie 2014 gelekt

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 0 seconde

64.007 bezoekers van Tomorrowland 2014 zijn vandaag door middel van een e-mail op de hoogte gesteld van een datalek, waarbij hun gegevens mogelijk in de handen van derden beland zijn. De organisatoren van het Belgische festival laten weten dat de Autoriteit Gegevensbescherming op de hoogte gesteld is van het lek en dat de leverancier van Tomorrowland, Paylogic, uitgebreid onderzoek gaat doen naar hoe het lek heeft kunnen ontstaan. Tomorrowland is ook erg populair onder Nederlandse festivalgangers.

Paylogic

Vorige week werden de organisatoren van Tomorrowland op de hoogte gesteld van het lek door het bedrijf Paylogic. Er werd verdachte activiteit waargenomen op een verouderd subsysteem en bij nadere inspectie bleek er nog een oud scanbestand van Tomorrowland 2014 op de server te staan. Dat bestand werd direct offline gehaald. Debbie Wilmsen, woordvoerdster van Tomorrowland, licht toe dat in het bestand geen betaalgegevens, wachtwoorden of adressen stonden. Wel zijn mogelijk naam, e-mailadres, geslacht, leeftijd en postcode op straat beland.

Voorzichtig met e-mails

Debbie Wilmsen zegt dat de organisatie momenteel niet op de hoogte is van kwaadwillig gebruik van het scanbestand, maar ze raadt klanten aan om voorzichtig te zijn met e-mails over ticketsales of promoties die niet van de officiële Paylogic- of Tomorrowlandcommunicatiekanalen afkomstig zijn.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past