Mozilla Firefox kantoor

Firefox gaat waarschuwen bij inloggen op onveilige websites

Laatst bijgewerkt: 25 maart 2019
Leestijd: 0 minuut, 58 seconden

Mozilla Firefox zal na een volgende update gaan waarschuwen wanneer je als gebruiker wil inloggen bij een onveilige website. Bij websites die geen https ondersteunen, zal de browser aangeven dat logins onveilig zouden kunnen zijn.

Bij de waarschuwing in Firefox zal een slot met een rode streep er door worden getoond. Daarbij komt een melding over de onveilige verbinding, met als tekst: “Logins die hier ingevoerd worden kunnen gecompromitteerd worden”. De update die deze waarschuwing mogelijk maakt zal ‘ binnenkort’ plaatsvinden, aldus Mozilla’s ux-ontwerper Ryan Feely.

De update is een toevoeging op het feit dat browsers al eerder zijn begonnen met het waarschuwen voor sites met onbeveiligde verbindingen. Sites zouden beveiligde verbinding met tls moeten hebben, wat aangeduid wordt door middel van een hangslotje in de adresbalk. Microsoft komt binnenkort met dergelijke waarschuwingen in de browsers Internet Explorer en Edge. Google Chrome waarschuwt ook al en zal de komende tijd strenger worden wat betreft het ondersteunen van https. Wil je inloggen op websites die geen https ondersteunen, dan zal Chrome (vanaf versie 56) waarschuwen. Https-sites worden door Google Chrome beloont met een groen hangslotje in de adresbalk. Het Chrome-team streeft er naar voor iedere http-site te waarschuwen.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past