Mozilla Firefox Focus beschermt je online privacy

Firefox logo op smartphone

Mozilla lanceerde deze week iets nieuws: Mozilla Firefox Focus, Een nieuwe iOS browser. Het zou gaan om een privacyexperiment. De nieuwe browser van de opensourceontwikkelaar blokkeert standaard trackers en advertenties.

Met één klik surfgegevens verwijderen

Mozilla Firefox Focus geeft gebruikers de mogelijkheid om met een druk op de knop in één keer al je surfgegevens verwijderen. Door met een knop – die duidelijk in beeld staat – internetgeschiedenis, wachtwoorden en cookies te kunnen wissen, hoopt Mozilla ‘gezond online gedrag’ te stimuleren. “Mensen willen nou eenmaal niet overal worden gevolgd”, zegt Denelle Dixon-Thayer van Mozilla. “Men gebruikt internet om persoonlijke onderwerpen, bijvoorbeeld over gezondheid,  te onderzoeken. Ook doen we online aankopen die legaal zijn, maar gevoelig liggen, zoals hotelreserveringen of verlovingsringen”.

Firefox Focus is een experiment

Het komt ook voor dat internetgebruikers controversiële dingen opzoeken en niet willen dat anderen daar van af weten. Dixon-Thayer stelt dat de toegankelijkheid van informatie een krachtig aspect van het web is. Als de informatie ook nog eens anoniem bereikbaar is, wordt het web alleen maar krachtiger. Mozilla wil het beschermen van je privacy daarom gemakkelijk maken. En eenvoudiger dan met één druk op de knop kan haast niet. “Firefox Focus is een experiment om te zien wat er gebeurt als we dit heel simpel maken”, aldus Dixon Thayer.

Firefox Focus is te downloaden via de App Store.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen