FireEye Hoofdkantoor

FireEye biedt mac-gebruikers een gratis monitor-applicatie aan

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 3 seconden

Het uit de Verenigde Staten afkomstige bedrijf FireEye, dat zich toelegt op de beveiliging van computers, heeft een nieuwe applicatie geïntroduceerd voor macOS-gebruikers. De applicatie draagt de naam Monitor. Met Monitor kunnen gebruikers direct zien welke processen en activiteiten uitgevoerd worden op de achtergrond. Monitor verschaft onder meer informatie over welke programma’s er draaien, of er bestanden aangemaakt, aangepast of verwijderd worden en of er netwerkactiviteit wordt waargenomen. Gebruikers kunnen alles makkelijk aflezen via de interface van het programma.

Opvallende processen waarnemen met Monitor

De ontwikkelaars benadrukken dat Monitor de processen binnen macOS kan verduidelijken. Vaak zijn mensen zich niet bewust van welke processen er op de achtergrond afspelen. Mocht er malware op de computer staan, zoals een virus dat geleidelijk bestanden wist, dan zal dit opvallen door de Monitor-applicatie. Via de interface van Monitor kunnen gebruikers filteren op en zoeken naar speciale processen en gebeurtenissen. Via een overzichtelijke interface wordt alles weergegeven.

Monitor van FireEye is geen vervanging voor degelijke antivirus- of malware-software. Het is een extra tool om eventuele aberraties in het besturingssysteem waar te nemen, en zo in te kunnen grijpen wanneer nodig. Monitor draait op macOS El Capitan en Sierra. Voor wie geïnteresseerd is, is de applicatie gratis te downloaden op de officiële site van FireEye.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past