Financiële gegevens Amerikanen gelekt

code laptop

Een database met 24 miljoen documenten vol financiële gegevens van Amerikanen stond 2 weken onbeveiligd online.  In de database staat niet alleen informatie over leningen en hypotheken maar ook persoonlijke data als namen, telefoonnummers, en Burgerservicenummers van vermoedelijk tienduizenden Amerikanen.

Gelekte data kwam van het bedrijf Ascension in Texas

De nieuwssite TechCrunch schrijft dat de gelekte data van een bedrijf in Texas komt. Het bedrijf, Ascension, zou inmiddels alle data weer veilig hebben gesteld. Toch is het maar te hopen dat enkel  onderzoekers gebruik hebben gemaakt van het tijdelijke lek. De gegevens die zichtbaar waren zouden een goudmijn zijn voor cybercriminelen.

Cybercriminelen gebruiken steeds vaker ransomware

Datalekken zijn overigens niet de enige manier waarop cybercriminelen geld proberen te ontfutselen van bedrijven en particulieren. Tegenwoordig gebruiken steeds meer cybercriminelen ransomware. Dit is software waarmee ze als het ware een slot zetten op de bestanden van een persoon of organisatie. Enkel door te betalen kan de persoon of organisatie in kwestie dan nog toegang krijgen tot hun bestanden.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen