Man met oortje luistert naar bericht

FBI zegt dat hun Biometrische Database “Full Operational Capability” heeft bereikt

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 45 seconden

De FBI heeft aangekondigd dat hun Next Generation Identification-systeem, een van de grootste biometrische databases ter wereld, “volledige operationele capaciteiten” heeft bereikt.

In 2013 diende EPIC, een Freedom of Information Act rechtszaak, over dit NGI-programma. EPIC verkreeg documenten waaruit bleek dat 20% foutenpercentage in zoekopdrachten via gezichtsherkenning aanvaard wordt. Eerder dit jaar sloot EPIC een coalitie met verschillende organisaties voor burgerlijke vrijheden die samen bij de procureur-generaal Eric Holder aandrongen om resultaten van de Privacy Impact Assessment van de NGI te openbaren.

Het NGI is gebonden aan “Rap Back” van de FBI die gaat over lopende onderzoeken van burgers op hoge posities. EPIC heeft ook FOIA-documenten verkregen die onthullen dat de FBI overeenkomsten heeft met de state DMVs voor gezichtsherkenning zoekopdrachten, gekoppeld aan NGI, te gaan draaien op de DMV databases. EPIC heeft recent aangetoond dat de NGI ´verstrekkende gevolgen heeft voor de persoonlijke levenssfeer en een risico’s voor vorm grootschalige surveillance.”

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past