iCLoud signin scherm

FBI wil iPhone van Texaanse kerkschutter inzien

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 55 seconden

Begin november schoot Devin Kelley om zich heen in een kerk in Texas. Na de aanslag pleegde hij zelfmoord. De FBI heeft een zoekbevel ingediend bij Apple om de data op de iPhone SE van de dader in te kunnen zien. Ook wil de FBI data van het iCloud-account van de schutter overhandigd krijgen.

Te laat

Volgens anonieme bronnen heeft de FBI te laat om hulp gevraagd bij Apple. Als ze dit binnen 48 uur na de aanslag hadden gedaan, had de telefoon ontgrendeld kunnen worden door middel van de vingerafdrukscanner. De FBI probeert het nu alsnog door middel van een zoekbevel.

Vergrendeling

Het is al een tijdje bekend dat de FBI niet blij is met de manier waarop iPhones beveiligd worden. Data op telefoons wordt vaak versleuteld, waardoor het voor de FBI lastig is om het in te zien. In 2016 werd hierover al een rechtszaak gehouden, toen Apple beweerde dat het niet mogelijk was om de iPhone van een andere schutter te ontgrendelen. De FBI vond uiteindelijk zelf een manier om dit toch voor elkaar te krijgen, maar hoe dit gelukt is, is nooit bekend gemaakt.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past