Facebook adres bord

Facebook ontvangt 2 belgische privacy “prijzen”

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 43 seconden

Facebook is deze week uitgeroepen tot de ‘winnaar’ van de Belgische Big Brother-verkiezing 2016. Deze dubieuze eer komt Facebook ten goede vanwege zijn slechte omgang met privacy van internetters. Zowel de Jury-prijs als de publieksprijs mochten ze mee naar huis nemen.

Facebook werd genomineerd door de burgerrechtenorganisatie European Digital Rights. Deze nomineerde Facebook vanwege de standaard instellingen die Facebook hanteert en de onduidelijke situatie m.b.t. de privacy die Facebook creëert voor zijn gebruikers. “Het is onmogelijk te begrijpen welke privacy je opgeeft als je Facebook gebruikt.”

In België staat Facebook al langer bekend om zijn slechte omgang met privacy van zijn gebruikers. Vorig jaar werd er nog een dwangsom opgelegd vanwege het, zonder toestemming, verzamelen van privégegevens van internetters.

De Belgische Big Brother Awards wordt al enkele jaren georganiseerd door de Liga voor Mensenrechten. Bij de stemronde van 2016 werden in totaal 1452 stemmen uitgebracht.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past