Facebook krijgt nieuw menu naar aanleiding van Europese privacywetgeving

Facebook op mobiele telefoon

Facebook heeft bekendgemaakt dat gebruikers binnenkort een nieuw menu krijgen als reactie op de Algemene verordening gegevensbescherming die in mei ingaat. In het ‘privacy center’ kunnen gebruikers hun privacy-instellingen op het netwerk beheren. Hoewel de nieuwe wet geldt voor Europa, wordt het privacy center op Facebook wereldwijd ingevoerd.

Facebook onder vuur

Met de nieuwe wetgeving wordt het mogelijk om bedrijven hogere boetes op te leggen als ze niet zorgvuldig omgaan met de gegevens van hun klanten. Facebook heeft al vaker onder vuur gelegen als het gaat om het verwerken van gegevens van gebruikers. De Duitse mededingingsautoriteit vindt bijvoorbeeld dat Facebook niet zomaar gegevens van buiten dat sociale medium mag verzamelen om ze te combineren met gegevens van zijn eigen gebruikers. Of het nieuwe privacy center het de gebruiker makkelijker gaat maken om hier meer controle over te hebben is nog niet duidelijk.

Sheryl Sandberg

De chief operation officer van Facebook, Sheryl Sandberg, kondigde het nieuwe menu aan op een bijeenkomst in Brussel. Ze zei daarbij ook dat het Facebook in het verleden niet genoeg heeft gedaan om misbruik van het platform te voorkomen. De bedoeling is dat er tegen het einde van 2018 een dubbel aantal medewerkers aan de veiligheid van het platform werkt. Sandberg zegt dat het nieuwe menu het mogelijk gaat maken voor gebruikers om op één plek hun privacy-instellingen te beheren.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen