Mark Zuckerberg met hand omhoog

Facebook investeert in een veiliger internet

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 3 seconden

Facebook, GitHub en de Ford Foundation hebben 300.000 dollar gedoneerd aan IBB (het Internet Bug Programma). Dit programma beloont hackers voor het vinden en aangeven van kwetsbaarheden in populaire internetsoftware en -projecten. Voorbeelden hiervan zijn PHP, Flash, Apache en OpenSSL.

Toepassing

De donatie van Facebook gaat gebruikt worden om de reikwijdte van IBB uit te breiden. Er komt een nieuw dataverwerkingsprogramma voor software waarin regelmatig kwetsbaarheden gevonden worden. Ook wordt het aantal technologieën waarin kwetsbaarheden gevonden kunnen worden uitgebreid.

Resultaten van IBB

Het programma werd drie jaar geleden opgestart en sindsdien zijn er meer dan 600 kwetsbaarheden gemeld, waarvoor 600.000 dollar werd uitgekeerd. Vorig jaar werd er 150.000 dollar uitgekeerd voor 250 kwetsbaarheden. 45.000 dollar werd geschonken aan goede doelen die iets met internetveiligheid te maken hebben.

Source3

Daarnaast nam Facebook de Amerikaanse start-up Source3 over. Met de software van het bedrijf wordt het makkelijker voor Facebook om videopiraten aan te pakken. Facebook maakte het twee jaar geleden mogelijk voor videomakers om hun content op andere pagina’s op te sporen en gaf de mogelijkheid om de video te verwijderen of om de advertentie-inkomsten te ontvangen. Met de overname van Source3 moet dit proces makkelijker worden. Source3 werd in 2015 opgericht met een investering van 4 miljoen dollar. Het is niet bekend hoeveel Facebook betaald heeft voor de overname.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past