Home - Nieuws (VPN en privacy) - Verplicht achterdeurtjes in encryptie in Groot-Brittannië

Verplicht achterdeurtjes in encryptie in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië privacyDe Britse overheid wil achterdeurtjes in encryptie verplicht maken. Omwille van de veiligheid willen zij communicatie tussen staatsburgers live kunnen controleren. Dit blijkt een uit gelekt document in handen van Open Rights Group

Altijd toegang tot real-time content

Het document toont informatie over de wensen van de Britse overheid met betrekking tot privacy. Zo zouden alle providers en telefoonbedrijven verplicht moeten worden om binnen 24 uur toegang te geven tot real-time content van Britse burgers. De overheid en veiligheidsdiensten moeten hier ten allen tijden om kunnen vragen. De regels zouden ook van toepassing moeten zijn op versleutelde content. End-to-end-encryptie kan derhalve niet worden toegestaan in Groot-Brittannië. Encryptie moet daarom altijd verplicht achterdeurtjes hebben.

Verder moeten providers de Britse overheid ook in de gelegenheid stellen om 6.500 burgers tegelijkertijd te bespioneren. Men verwacht dat voor deze maatregel wel vooraf autorisatie nodig is van bijvoorbeeld een staatssecretaris of rechter.

Eerste- en Tweede Kamer Groot-Brittannië nog niet akkoord

Het gelekte document, dat in handen kwam van Open Rights Group, is een conceptversie. De informatie was tot nu toe alleen verstrekt aan enkele bedrijven (voornamelijk providers). Open Rights Group besloot de conceptversie van het document vandaag openbaar online te plaatsen. De maatregelen in het document zullen pas echt wetgeving worden wanneer zowel de Eerste- als de Tweede Kamer van Groot-Britannië ermee akkoord gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *