Serverruimte vol met servers

Duizenden websites op het dark web offline na hack op hostingprovider

Laatst bijgewerkt: 12 februari 2019
Leestijd: 1 minuut, 4 seconden

Meer dan 6500 websites op het dark web zijn offline, nadat er een hack heeft plaatsgevonden op Daniel’s Hosting. Dat laat de provider zelf weten. Daniel’s Hosting is één van de grootste hostingpartijen voor websites op het dark web. De provider steeg afgelopen jaar enorm in populariteit, nadat Freedom Hosting II offline gehaald was. Veel van de websites die daar hun pagina’s gehost hadden, stapten over naar Daniel’s Hosting.

Dark web

Het dark web is alleen te bereiken met speciale software, waardoor websites moeilijker te traceren zijn en de identiteit van de eigenaars moeilijker te achterhalen is. Het dark web is daardoor populair bij mensen die gesteld zijn op hun online privacy, maar ook bijvoorbeeld bij criminelen.

Database gehackt

Daniel Winzen, de oprichter van Daniel’s Hosting, onderzoekt wat er misgegaan is. Zeker is dat iemand toegang heeft gekregen tot de database en alle accounts verwijderd heeft, waaronder ook het beheerdersaccount van Winzen. Daniel’s Hosting maakte bewust geen back-ups van de websites, zodat er geen online sporen achter zouden blijven. Daardoor zijn veel websites nu definitief verloren. Winzen zegt dat de dienst weer online gaat, zodra hij weet wat er precies gebeurd is en de beveiliging daarop aangepast is. Hij overweegt dan ook om toch een optie toe te voegen, waarmee back-ups gemaakt kunnen worden van de websites.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past