DuckDuckGo zoekmachine op Smartphone

DuckDuckGo anonieme zoekmachine toegevoegd aan Google Chrome

Laatst bijgewerkt: 9 september 2020
Leestijd: 1 minuut, 53 seconden

DuckDuckGo zit vanaf heden als een van de standaard zoekmachines in Google Chrome. DuckDuckGo is een zoekmachine die privacy hoog in het vaandel heeft staan. Naast DuckDuckGo zijn google.com, Bing en Yahoo.com zoekmachines waar standaard uit gekozen kan worden. De zoekmachine van Vinden.nl zal niet langer standaard aangeboden worden.

DuckDuckgo wordt als standaard zoekmachine toevoegd in google Chrome versie 73. De keuze van Google om deze privacy-minnende zoekmachine toe te voegen past bij het huidige klimaat waarin mensen steeds bewuster worden van hun online privacy.

DuckDuckGo en Privacy

DuckDuckGo staat al jaren bekend het als dé alternatieve zoekmachine voor privacy bewuste mensen. De zoekmachine zegt geen gebruikersdata bij te houden en deze dus ook niet door te verkopen.
Doordat er geen profiel van gebruikers wordt bijgehouden krijgt iedereen ook dezelfde zoekresultaten te zien. DuckDuckGo neemt de laatste jaren in populariteit sterk toe. De toevoeging aan Google Chrome zal de populariteit van DuckDuckGo naar verwachting alleen maar verder doen toenemen.

DuckDuckGo overal beschikbaar?

DuckDuckGo zal niet in alle versies van Google Chrome toegevoegd worden. De exacte reden waarom Google DuckDuckGo toevoegd in bepaalde landen is niet officieel bekend gemaakt, maar de keuze zou zijn gemaakt op basis van recente gebruikersdata. Dit zou erop kunnen wijzen dat DuckDuckGo in bepaalde landen dermate veel gebruikt wordt dat standaard toevoeging gerechtvaardigd is.

De landen waarin DuckDuckGo in Chrome zal worden opgenomen zijn: Argentinië, Oostenrijk, Australië, België, Brunei, Bolivia, Brazilië, Belize, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Kroatië, Duitsland, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Faeröer, Finland, Griekenland, Guatemala, Honduras, Hongarije, Indonesië , Ierland, India, IJsland, Italië, Jamaica, Koeweit, Libanon, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Moldavië, Macedonië, Mexico, Nicaragua, Nederland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Panama, Peru, Filippijnen, Polen, Puerto Rico, Portugal, Paraguay , Roemenië, Servië, Zweden, Slovenië, Slowakije, El Salvador, Trinidad en Tobago, Zuid-Afrika, Zwitserland, VK, Uruguay, VS en Venezuela.

DuckDuckGo instellen in google Chrome

Zoals gezegd zal de standaard zoekmachine in Chrome nog steeds google.com zijn. Maar doordat DuckDuckGo nu ook standaard als optie beschikbaar is wordt het instellen van DuckDuckGo in google Chrome een stuk makkelijker. Volg onderstaande stappen om DuckDuckGo als je standaard zoekmachine in te stellen:

  1. Update je versie van google Chrome
  2. ga naar chrome://settings/searchEngines
  3. Klik op de drie verticale bolletjes rechts van DuckDuckGo
  4. Kies: “instelling als standaard”
  5. Sluit het instellingen tabblad af

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen