Home - Nieuws (VPN en privacy) - Ddos aanvallen op Mijndomein

Ddos aanvallen op Mijndomein

Mijndomein logoSinds maandagochtend heeft hostingprovider Mijndomein te maken met ddos-aanvallen. De servers raakten belast door het grote verkeer, waardoor de websites van klanten slecht bereikbaar waren. Mijndomein meldde via Twitter dat het om een aanval van zeldzaam lange duur ging. Inmiddels lijken de aanvallen afgeweerd en komen de diensten weer online.

Lange duur

Mijndomein hield klanten op de hoogte via Twitter. De hele maandag bestonden die berichten uit meldingen waaruit bleek dat de aanvallen niet afgeweerd konden worden. Dat ging door in de nacht en dinsdagochtend was het probleem nog niet opgelost. Gedurende de aanvallen waren veel websites en mail van klanten niet bereikbaar. Mijndomein beheert 600.000 domeinen van 200.000 klanten.

Onbekend motief

Het motief van de aanvallen op Mijndomein is niet bekend. Veel internetdiensten krijgen te maken met vergelijkbare aanvallen. Het motief is vaak simpel: individuen of betaalde ddos-diensten willen graag laten zien wat ze kunnen. Voor de sport of als reclame.

Één reactie

  1. Is mijn vriend even blij dat hij daar weg is en naar een betere hoster is gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *