Home - Nieuws (VPN en privacy) - Datalek bij DNA-testdienst MyHeritage

Datalek bij DNA-testdienst MyHeritage

dnaGegevens van ruim 92 miljoen gebruikers van de website MyHeritage zijn in de handen van hackers beland. Op MyHeritage kunnen gebruikers een DNA-test aanvragen. Na het opsturen van een DNA-proef brengt het bedrijf families in kaart en kan er een stamboom van maken. MyHeritage meldt op zijn blog dat er van 92.283.889 accounts e-mailadressen en wachtwoorden gestolen zijn.

26 oktober 2017

De hack vond plaats op 26 oktober 2017. Een beveiligingsonderzoeker vond de data op een particuliere server en meldde dat. MyHeritage heeft de echtheid van de data bevestigd. De gestolen gegevens zijn van mensen die voor 26 oktober 2017 een account aanmaakten.

Geen bewijs van misbruik

Volgens het bedrijf zijn er alleen e-mailadressen en wachtwoorden gestolen en heeft de hacker niet de daadwerkelijke wachtwoorden in handen gekregen, omdat de wachtwoorden via een hash omgezet waren naar unieke codes. Er is geen bewijs dat de gegevens zouden zijn misbruikt. De hack wordt nog verder onderzocht.

Het bedrijf licht toe dat creditcardinformatie niet bewaard wordt door MyHeritage en dat gevoelige informatie, zoals stambomen en DNA-informatie, op andere systemen opgeslagen staan en extra beveiligd zijn. Volgens MyHeritage zijn deze gegevens dus niet ontvreemd tijdens de hack.

MyHeritage raadt gebruikers aan om hun wachtwoord te veranderen en ondertussen werkt het bedrijf aan tweetrapsauthenticatie om toegang tot de dienst veiliger te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *