Laptop en Computerscherm met code

Dailymotion gehackt: gegevens 85 miljoen gebruikers gestolen

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 41 seconden

De website LeakedSource heeft tegenover ZDNet bekend gemaakt dat Dailymotion eind oktober is gehackt. Bij deze aanval is een hacker er in geslaagd om gegevens van 85 miljoen gebruikers te stelen. Het zou daarbij gaan om gebruikersnamen en e-mailadressen. De gegevens bevatte ook zo’n 18,3 miljoen wachtwoordhashes.

Bcrypt hashing

Wachtwoorden bij Dailymotion zijn gehasht met bcrypt. Bcrypt is een sterk hashing-algoritme dat moeilijk te kraken is. De werkelijke wachtwoorden zullen voor de aanvaller dus moeilijk te achterhalen zijn.

Dailymotion in opspraak

Bij Dailymotion blijft het, wat betreft deze aanval vooralsnog, stil. Het is niet de eerste keer dat de website in het nieuws verschijnt. De afgelopen jaren zijn er meerdere gevallen bekend geworden waarbij advertenties op Dailymotion bezoekers met malware probeerde te infecteren. De videowebsite heeft maandelijks 300 miljoen bezoekers per maand en vertoont per maand maar liefst 3,5 miljard video’s.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past