Cryptomunten gestolen uit lekke online wallet

Cryptocurrencies waarde tabel

Cryptomunten als Bitcoins en Ethereum hebben de reputatie veilig te zijn, maar vorige week ging het mis. Hackers stalen 27 miljoen aan Ethereums uit een lekke digitale portemonnee. Door snel te werken werd door the White Hat Group 73 miljoen in veiligheid gebracht en werd erger voorkomen.

Parity

Het lek bevond zich in de digitale portemonnee Parity, en daarvan dan de multi-sig-wallet. Deze kan gebruikt worden om met meerdere digitale handtekeningen in te loggen. Parity sloeg groot alarm en drong erop aan alle munten te verhuizen vanuit deze versie van de wallet, maar hackers trokken de portemonnees in snel tempo leeg.

Het vertrouwen in cryptomunten heeft een deuk opgelopen door deze gebeurtenis. Sommigen overwegen hierdoor over te stappen op radicale en ouderwetse methodes. Bijvoorbeeld door de sleutel, waarmee toegang kan worden verkregen tot de munten, uit te printen en in een kluis te bewaren. Zolang deze sleutel online staat is hij namelijk niet veilig.

The White Hat Group

Een groep goede hackers kwam in actie toen ze het fout zagen gaan. Ze begonnen scriptjes te schrijven om alle kwetsbare wallets zo snel mogelijk te legen. Tijd om te testen was er niet en het uitvoeren van de scriptjes was dan ook een groot risico. Alles zou verloren kunnen gaan. Maar het ging goed en er werd 73 miljoen aan Ethereums gered uit de handen van de slechte hackers.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen