Chrome laat groen slotje uiteindelijk niet meer in adresbalk zien

Google browser

Als websites met een versleutelde https-verbinding bezocht worden in Google Chrome krijgt de bezoeker nu nog een groen slotje en de melding ‘veilig’ te zien. Bij een gedeeltelijk beveiligde of een onveilige verbinding is dat een oranje of een rood slotje. Emily Schechter, productmanager bij Google, liet deze week weten dat Google van plan is om deze melding niet meer in de adresbalk weer te geven.

Beveiligde verbinding wordt de standaard

Schechter vertelde meer over de plannen op een beveiligingsconferentie die afgelopen week in Hawaï werd gehouden en meldde het ook op Twitter. Een beveiligde verbinding gaat de standaard worden en dan zal de bezoeker dus niks te zien krijgen. Pas als ze een onbeveiligde website bezoeken zullen ze nog een melding krijgen.

Plannen voor de toekomst

Om zoveel mogelijk websites via een beveiligde verbinding te laten verlopen, besloot Google om bij elke website de status weer te geven door middel van het slotje in de adresbalk. In juli 2018 zal bij alle http-websites in Google een ‘niet veilig’-melding verschijnen. Vanaf dat moment wil Google zich richten op het laten verdwijnen van het groene slotje en alleen nog een melding weer te geven als een website niet via een versleutelde verbinding verloopt.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen