chrome incognito modus

Chrome gaat het onmogelijk maken voor websites om gebruikers in incognitomodus te weren

Laatst bijgewerkt: 19 februari 2019
Leestijd: 1 minuut, 9 seconden

Chrome gaat er in aankomende versies van de browser voor zorgen dat websites niet langer kunnen zien wanneer gebruikers de incognitomodus aan hebben staan. De website 9to5Google meldt dat uit interne documenten blijkt dat dit binnenkort gaat gebeuren.

Incognito modus opspeuren

Nu is het nog erg makkelijk voor de makers van websites om te ontdekken dat de incognitomodus aanstaat. Dit komt doordat het zogenaamde FileSystem API, waarmee apps bestanden opslaan, uit staat als je de incognitomodus gebruikt. Door deze simpele indicatie is het voor websites erg gemakkelijk om bijvoorbeeld hun content af te schermen voor mensen die in de incognitomodus zitten.

Veel mensen gebruiken de incognitomodus om zonder verbonden te zijn met hun Google of Facebook account anoniemer te kunnen browsen. Het is dan natuurlijk niet fijn als je om deze reden sommige pagina’s niet kan bezoeken.

Oplossing van Chrome

Omdat het voor de websitebouwers gemakkelijk te zien is of er bestanden worden aangemaakt tijdens het browsen of niet, gaat Chrome nu een virtueel bestand aanmaken iedere keer dat je met de incognitobrowser werkt. Hierdoor zal het voor websites onmogelijk worden om te zien of de incognitomodus aan staat. Het virtuele bestand zal direct na het afsluiten van een website vernietigd worden.

De nieuwe methode zal in Chrome 74 al gebruikt kunnen worden door deze handmatig aan te zetten. Het is de bedoeling dat dit in Chrome 76 de standaard incognitomodus wordt.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past