Chinese beurscijfers

Chinese bitcoinbeurzen sluiten onder druk van de overheid

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 58 seconden

De handelsplatforms voor bitcoins BTC China, Huobi en OKcoin stoppen binnenkort met de handel in bitcoins. Waarschijnlijk gebeurt dit op last van de Chinese overheid. China ziet cryptomunten namelijk als een bedreiging voor de financiële stabiliteit, omdat ze gebruikt kunnen worden om geld wit te wassen en er geen officieel toezicht op de handel is. China stelde eerder deze maand een verbod in op de creatie van nieuwe cyptomunten. Als gevolg daarvan daalde de koers van de bitcoin flink.

BTC China, Huobi en OKcoin

Eerder deze week waren het nog vooral geruchten, maar nu lijkt het verbod op binnenlandse bitcoinbeurzen te worden doorgevoerd. BTC China, één van de grootste handelsplatforms in bitcoins van China, sluit op 30 september. Per direct worden geen nieuwe rekeningaanvragen in behandeling genomen. Per eind oktober stoppen ook Huobi en OKcoin. Het gaat hierbij wel alleen om transacties die in Chinese yuan betaald of uitbetaald worden. Andere transacties zijn na de sluitingsdatum nog gewoon toegestaan.

Koersdaling

Als gevolg van de ontwikkelingen in China schommelde de waarde van de bitcoin flink. De waarde van één bitcoin stond al een maand rond de 4500 dollar, maar dook afgelopen week even onder de 3000 dollar.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past