Xi Jinping bij bespreking

China verbiedt anoniem reageren in online communities

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 45 seconden

Op 25 augustus werden door de Cyberspace Administration of China nieuwe regels gepubliceerd met betrekking tot het gebruik van internet. De nieuwe regels zullen op 1 oktober ingaan. China is de afgelopen tijd bezig om het anoniem gebruiken van internet steeds meer aan banden te leggen.

Posten onder je eigen identiteit

De nieuwe regels schrijven voor dat beheerders van online communities, zoals fora, ervoor moeten zorgen dat gebruikers reageren onder hun eigen naam. Wanneer beheerders vermoeden dat iemand reageert onder valse informatie over zichzelf moeten beheerders daar grondig onderzoek naar doen.

Verboden reacties

Ook is er een lijst opgesteld van reacties die verboden zijn. Het gaat hierbij om berichten die de nationale veiligheid schade toebrengen of tot haat aanzetten. Maar ook om reacties die de nationale eer schaden, bijgeloof promoten, geruchten verspreiden en beledigend zijn. Zo vertaalde The Diplomat de regels uit het Chinees. Als gebruikers de regels overtreden moeten beheerders direct de autoriteiten inschakelen.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past