Home - Nieuws (VPN en privacy) - Bitcoinwallets met losgeld van WannaCry-ransomware geleegd

Bitcoinwallets met losgeld van WannaCry-ransomware geleegd

Wannacry losgeld verplaatstIn de nacht van woensdag op donderdag zijn drie bitcoinwallets geleegd die door cybercriminelen gebruikt werden. In de wallets zat geld dat verzameld werd met de ransomware WannaCry. De eerste besmettingen met WannaCry vonden plaats in mei en liepen nog door tot in juli. Slachtoffers werd gevraagd 300-600 dollar in bitcoin over te maken naar één van de drie wallets, om hun bestanden terug te krijgen.

Verplaatsen van losgeld

De drie wallets bevatten in totaal ongeveer 50 bitcoins, wat omgerekend 120.000 dollar is. Het geld werd afgelopen nacht verplaatst naar andere wallets en van daaruit zijn ook weer transacties geweest naar andere wallets. Het is nog steeds onduidelijk wie er achter de WannaCry-aanvallen zitten. Het verplaatsen van het losgeld was het eerste teken van leven van de eventuele daders, of de mensen met toegang tot de portemonnees.

Transacties ontdekt door Twitterbot

De transacties werden ontdekt door een Twitterbot die gemaakt werd door Quartz-journalist Keith Collins. De bot houdt in de gaten wat er met het geld in de wallets die te maken hadden met WannaCry gebeurde.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *