Apple logo

Apple presenteert nieuw privacycentrum voor Europese gebruikers

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 5 seconden

Naar aanleiding van de strengere Europese privacyregels die op 25 mei ingaan introduceert Apple een nieuwe privacycentrum voor Europese gebruikers. In het nieuwe privacycentrum wordt het onder andere mogelijk om een kopie van de gegevens te downloaden die Apple verzameld heeft per app of dienst. Een journalist die dat probeerde kreeg een lijst van zijn iTunes-aankopen, adres, e-mailadres en gegevens over reparaties. Het centrum wordt volgende week beschikbaar voor gebruik, maar wanneer precies is nog niet duidelijk.

Account deactiveren

Het wordt ook mogelijk voor Apple-gebruikers om hun account tijdelijk te deactiveren of permanent te verwijderen. Op die manier kan de toegang tot gegevens geblokkeerd worden en kan Apple er niet meer bij. Voor de gebruiker wordt het dan onmogelijk om het account nog te gebruiken. Berichten via FaceTime, iMessage en iCloud kunnen niet meer ontvangen worden. Via een ander e-mailadres of telefoonnummer kan het account weer geactiveerd worden.

Data verwijderen

Apple bewaart de data van een gedeactiveerd account nog ongeveer tien jaar. Wanneer het account permanent verwijderd wordt, bewaart Apple de data nog 30 dagen. In het privacycentrum kunnen gegevens ook gewijzigd worden. Het tijdelijk deactiveren van een account en het downloaden van gegevens is voorlopig alleen in Europa mogelijk. Buiten Europa krijgen gebruikers vanaf volgende week wel de mogelijkheid om gegevens te wijzigen of om het account permanent te verwijderen.

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past