Oval office replica

Amerikaanse regering overweegt maatregelen tegen Chinese cyberaanvallen

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 53 seconden

Volgens twee bronnen die hun verhaal deden tegen Bloomberg overweegt de Amerikaanse regering om maatregelen te nemen tegen de hackaanvallen van de Chinese overheid op Amerikaanse technologiebedrijven. Gisteren werd nog bekend dat Chinese overheidshackers verantwoordelijk zouden zijn voor een hackaanval op de hotelketen Mariott. Daarbij werden gegevens van een kwart miljard klanten buitgemaakt. Er zouden tegelijkertijd nog meer hackaanvallen uitgevoerd zijn, waarvan onder andere Amerikaanse verzekeraars het slachtoffer zijn geworden.

Angst voor Chinese spionage

De Verenigde Staten zijn al langer bang voor spionagepraktijken vanuit China. Apparatuur van het Chinese telecombedrijf Huawei mag in Amerika bijvoorbeeld niet in telefoonmasten gebruikt worden, uit angst dat telefoongesprekken of dataverkeer afgetapt kunnen worden.

Maatregelen

De Amerikaanse regering van Trump zou twee plannen hebben voor maatregelen tegen de Chinese overheidshackers. De overheid wil vertrouwelijke documenten over de cyberaanvallen openbaar maken, zodat een groter publiek bekend raakt met wat er speelt. Daarnaast stond het ministerie van Justitie op het punt om maatregelen aan te kondigen. Zo zouden meerdere hackers worden aangeklaagd. Die aankondiging werd echter uitgesteld en heeft tot op heden nog niet plaatsgevonden.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past