Rechter met hamer

Almeerse hacker moet voor de rechter komen voor stelen van foto’s

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 8 seconden

De Almeerse hacker Mitchell van der K. werd vorig jaar februari opgepakt op verdenking van het stelen van foto’s en video’s via online opslagplaatsen. Het ging dan bijvoorbeeld om Google- of iCloudaccounts. Onder de slachtoffers bevonden zich bekende vrouwen, zoals vlogster Laura Ponticorvo en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo. Het Openbaar Ministerie heeft aan Omroep Flevoland laten weten dat het onderzoek van de politie naar de zaak afgerond is en dat de officier van Justitie na het lezen van het dossier heeft bepaald dat van der K. zich in de rechtbank moet verantwoorden.

Bijna 200 vrouwen waren slachtoffer

Na zijn arrestatie werden op de computers en de telefoons van de verdachte zo’n 30.000 privébeelden van vrouwen aangetroffen. Van der K. probeerde de accounts van bijna 200 vrouwen te kraken. Ook zou hij jarenlang ingebroken hebben op accounts van zijn minderjarige nichtje. Op zijn computer werden naaktfoto’s van het slachtoffer gevonden.

Actief in de Almeerse politiek

Van der K. was lid van de VVD en had volgens de verkiezingsuitslag recht op een plek in de gemeenteraad. De verdachte besloot zelf om de zetel niet in te nemen vanwege het strafrechtelijke onderzoek, maar loog over de reden tegen de Almeerse VVD, waarna hij uit de partij werd gezet.

Wanneer van der K. voor de rechter moet komen is nog niet bekend. De datum wordt op z’n vroegst eind deze maand bekendgemaakt.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past