Home - Nieuws (VPN en privacy) - Gegevens van 412 miljoen accounts van adult websites komen online

Gegevens van 412 miljoen accounts van adult websites komen online

Friend Finder NetworksAfgelopen oktober wist een hacker toegang te krijgen tot honderden miljoenen accounts van Friend Finder Networks. De gegevens zijn online gezet en dat betekent een enorme inbraak in de privacy van gebruikers. Maar liefst 339,7 miljoen van de accounts behoren tot de community van Addultfriendfinder. Ook gebruikersdata van diverse cam-sites en Penthouse.com lagen op straat.

412 accounts van Friend Finder Networks

LeakedSource kreeg de gehackte database onlangs in handen en besloot om deze niet beschikbaar te maken voor het grote publiek. Wel maken zij bekend dat het in totaal om meer dan 412 miljoen accounts gaat. Het gehackte bedrijf, Friend Finder Networks, richt zich op online sexdiensten. De gelekte informatie bevat accountnamen, e-mailadressen en wachtwoorden (opgeslagen als klare tekst of als sha1-hashes).

De gegevens horen bij diverse websites:

  • 774.000 accounts van Adultfriendfinder (social netwerk voor sexcontacten)
  • 600.000 accounts van Cams.com
  • 100.000 accounts van Penthouse.com
  • 400.000 accounts van Stripshow.com
  • 100.000 accounts van iCams.com
  • 372 accounts van onbekende website

De CSO van Friend Finder heeft bekend gemaakt dat een onderzoeker (Twitter-naam 1×0123) op 18 oktober 2016 een local file inclusion-kwetsbaarheid ontdekte. Hoewel hij het lek bekend maakte voor dat deze gedicht was, zou er geen gebruikersdata zijn gelekt voor het probleem was opgelost. Helaas bleek dat niet waar en waren de gegevens toch al naar buiten gekomen. Friend Finder was in mei 2015 ook al eens doelwit van een hack.

Anoniem internetten

Juist omdat het adult websites betreft is de informatie extra gevoelig. Mensen die dachten anoniem te zijn, kunnen door een ‘simpele’ hack toch worden ontdekt. Wil je écht anoniem zijn op het internet? Zorg dan dat je eenVPN-verbinding hebt en maak gebruik van tijdelijke e-mailadressen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *