Minder aanvallen op Adobe Flash Player - VPNgids.nl

Minder aanvallen op Adobe Flash Player

Minder aanvallen op Adobe Flash PLayerAdobe stelt dat het aantal aanvallen op Flash Player de laatste tijd flink is afgenomen. Een combinatie van factoren zorgt voor deze verbeterde beveiliging. De veel gebruike Flash Player van Adobe is een geliefd target van exploitkits. Daarmee infecteren cybercriminelen ongemerkt internetgebruikers. Er waren diverse kwetsbaarheden in de software die hier mogelijkheid toe gaven, maar deze lekken zijn inmiddels al geruime tijd gepatcht. Gebruikers met een up-to-date versie van Flash Player lopen op dergelijke aanvallen geen risico.

Diverse maatregelen zorgen voor afname aanvallen

Bij Adobe is hard gewerkt om de veiligheid van Flash Player te verbeteren. Zo zorgt een automatische updatefunctie nu voor het sneller installeren van updates. Andere beveiligingsmaatregelen maken het voor aanvallers lastiger om kwetsbaarheden te vinden en uit te buiten. Extern zijn er ook veranderingen die bijdragen aan de afname van aanvallen op Flash Player. Er is een belangrijke groep exploitkit-ontwikkelaars ontmaskerd en opgerold. Dat het gebruik van exploitkits tegenwoordig minder oplevert voor cybercriminelen zorgt ook voor minder aanvallen.

Altijd risico op aanvallen op Adobe Flash Player

Toch ligt gevaar altijd op de loer, aldus Peleus Uhley van Adobe: “Advanced persistent threats (ATPs) kiezen op basis van een missie welke technologie zij aanvallen. Als je software in een omgeving gebruikt die doelwit is van een ATP, dan zullen ze alles doen om hun missie te voltooien.”

Over Kim Moreau

Kim Moreau is na haar studie journalistiek als blogger op verschillende platformen aan de slag gegaan. Momenteel richt zij zich met name op technologie. Voor VPNgids houdt zij met name online privacy en security gerelateerd nieuws bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief 
Schrijf je in en maak kans op gratis VPN abonnementen 

Privacy, security en VPN nieuws

Geen SPAM! Wij delen je email adres met niemand, en sturen niet meer dan 1 email per week

Bedankt voor je inschrijving!

Bevestig je inschrijving via de email in je mailbox
(let op je spammap)