50,000 phishingmails per dag verstuurd in Nederland

Vrouw met e-mailmelding op telefoon

Om aandacht te vragen voor online veiligheid en phishingpraktijken, heeft Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) een filmpje van een ludiek experiment online gezet. Het experiment toont aan dat mensen erg snel bereid zijn hun persoonsgegevens te delen met derden, helemaal als hen een ‘incentive’ of ‘beloning’ voor de neus wordt houden. Bekijk hieronder het filmpje:

Het filmpje zelf is in principe weinig spectaculair, maar het kaart wel een groot probleem aan. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland schat namelijk dat er zo’n 50,000 phishing-emails per dag verstuurd worden in Nederland. Nog steeds worden veel mensen de dupe van oplichting, identiteitsfraude en andere schimmige zaken via het internet. De boodschap is dat voorzichtigheid en alertheid geboden is, en dat privacy een groot goed is dat beschermd dient worden.

Het is overigens onbekend of de rechtmatige winnaar zijn of haar Playstation 4 reeds in ontvangst heeft mogen nemen.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen