Politiewagen met zwaailicht

18-jarige man opgepakt voor DDoS-aanval Belastingdienst

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 2 seconden

Maandag meldde de politie dat er vorige week een verdachte is opgepakt voor de DDoS-aanval die zorgde voor een storing bij de Belastingdienst. Twee weken terug vond er een reeks aan DDoS-aanvallen plaats in Nederland die vooral banken trof. De achttienjarige man uit Oosterhout wordt ook verdacht van de aanvallen op de bank Bunq in september 2017 en op de recente aanval op de website Tweakers.net. Experts denken dat hij nog meer van de aanvallen van twee weken terug op zijn geweten heeft, maar dit moet nog onderzocht worden. Ook is nog niet duidelijk of hij in zijn eentje opereerde.

Verdachte

Bunq kwam de verdachte vorig jaar zelf op het spoort en liet hem een werkstraf uitvoeren in plaats van aangifte tegen hem te doen. Ook Tweakers kwam zelf achter de identiteit van de aanvaller, nadat hij de site tips had gestuurd over DDoS-aanvallen.

Volkskrant

De man nam contact op met de Volkskrant om zijn verhaal te doen. Hij vertelde de krant in een mailwisseling dat hij de aanvallen voor de grap uitgevoerd had. Hij ziet er lol in dat een website plat gaat door zijn toedoen, dat het vervolgens in de krant komt en dat men gaat speculeren of er soms Russen achter de aanvallen zitten.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past