Werken bij VPNGids.nl

We leven in gekke tijden. De ontwikkelingen op het gebied van online privacy, cybercriminaliteit en internetvrijheid volgen elkaar in rap tempo op. En ook de VPN-branche evolueert en is aan forse verandering onderhevig.

Het komt erop neer dat we als redactie genoeg hebben om over te schrijven (understatement!). Wellicht iets voor jou? We zijn een kleine publisher uit Nijmegen maar hebben een grote internationale impact. En we bouwen dat graag verder uit met jou!

Beschikbare vacatures

Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare functies binnen ons team.


Redacteur (open t/m 3 juni 2022)

Houd jij van schrijven over cybersecurity, internetvrijheid en security tools? En lijkt het je gaaf om met jouw content miljoenen mensen te bereiken? VPNGids.nl zoekt versterking bij hun missie om de digitale wereld slimmer en veiliger te maken. Ga jij mee op missie? Lees hier de mogelijkheden!

Wij zijn op zoek naar een junior, medior of senior redacteur met affiniteit voor technische onderwerpen, die zich in gaat zetten voor onze Nederlandse cybersecurity website VPNGids.nl. Een techredacteur dus.

Wat ga je als techredacteur doen?

 • Met een kritische blik doe je gedegen onderzoek over cybersecurity, internetvrijheid, online privacy, VPN en andere security tools.
 • Je schrijft achtergrondartikelen, handleidingen en software-reviews. Ook schrijf je gastbijdragen voor andere grote nieuwssites en bevriende techsites. Voornamelijk in het Nederlands.
 • Bij het schrijven van teksten houd je best practices voor SEO aan.
 • Je volgt de ontwikkelingen op de voet en verbetert bestaande artikelen zodat ze altijd up to date zijn.
 • In de backend van onze site zet je teksten klaar. Deze draait op WordPress.
 • Je beantwoordt comments en vragen van websitebezoekers in het Nederlands en Engels.

Wat is jouw profiel?

 • Je bent goed in het schrijven van pakkende, informatieve en overtuigende teksten.
 • Je hebt affiniteit met techonderwerpen en wilt de internetwereld graag slimmer en veiliger maken.
 • Je hebt ervaring met zoekmachineoptimalisatie (SEO) en WordPress. Of je wilt dit graag leren.
 • Je kunt goed met vrijheid, verantwoordelijkheden én deadlines omgaan.
 • Tenslotte zoeken we een creatieve geest; je vindt het leuk om met ideeën te komen die onze online zichtbaarheid vergroten en krijgt er een kick van als een verhaal waar jij aan hebt bijgedragen viral gaat.

Over VPNGids.nl

VPNGids.nl is een kleinschalige online-publisher werkzaam vanuit Nijmegen. We richten ons op de ontwikkeling van informatieve websites over cybersecurity, online privacy, internetvrijheid en security tools. Deze topics coveren we op een dusdanige manier dat het goed begrijpelijk wordt voor het grote publiek. We houden het laatste cybersecurity-nieuws bij en rapporteren over zaken als datalekken, ransomware-aanvallen, CEO-fraude en politieke ontwikkelingen op het gebied van internetvrijheid/censuur. Consumenten komen bij onze websites terecht als ze vragen hebben of tips willen over hoe ze hun privacy, veiligheid en vrijheid op het internet kunnen waarborgen. Binnen ons vakgebied werken we intensief samen met overheden, NGO’s en andere invloedrijke web-organisaties om mensen zo goed mogelijk te informeren. Ons bereik is groot. Ook op europees en internationaal niveau krijgen we steeds meer voet aan de grond.

En wat bieden we jou?

 • Een belangrijke positie in een klein, leuk en zeer ambitieus team. Met 10 professionals werken we hybride en vanuit kantoor aan de Groesbeekseweg in Nijmegen. We hebben ook een global team dat werkt aan onze internationale site. Daarnaast werken wij samen met onder andere freelance vertalers en andere communicatiedeskundigen. In totaal zijn we met een groep van zo’n 45 mensen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Of een samenwerking als jij een ZZP´er bent.
 • Een werkweek van 24 tot 40 uur, jij mag kiezen.
 • Een salaris van €2.550,- tot €3.550,- op fulltime-basis van 40 uur en afhankelijk van je kennis, ervaring en senioriteit.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% pensioenbijdrage en € 1500,- opleidingsbudget per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • We werken heel flexibel. Wel vinden we het voor persoonlijk contact fijn als je minstens 1 dag per week of 1 dag per 2 weken op kantoor aanwezig bent.
 • We maken een plan voor jouw inwerktraject en werken met een buddysysteem zodat jij een zachte landing krijgt binnen onze organisatie.
 • We hebben unieke expertise in ons team en draaien op veel vlakken op het hoogste niveau mee, onder meer op het gebied van SEO. Daarnaast werken we intensief samen met excellente partners op het gebied van online marketing, videocreatie en internationale contentcreatie. Je kunt bij ons unieke inzichten en ervaring opdoen in hoe een kleine publisher een groot, internationaal online bereik kan realiseren.

Over de procedure

Herken je jezelf in het profiel en loop jij warm voor onze missie? Solliciteer dan bij ons! Voor inhoudelijke vragen over de vacature kan je contact opnemen met David Janssen: 0647625072. Alinea is ons externe HR bureau dat ons ondersteunt bij het invullen van vacatures. Je mag je sollicitatie en vragen over de procedure daarom richten aan Lianne van Haeren (HR Adviseur Alinea): [email protected]

We vinden het fijn om een motivatiebrief en cv te ontvangen, maar wil je liever eerst even kennismaken? Dat kan ook! Neem dan contact op met Lianne op 06-45534667.

De vacature staat open tot en met 3 juni 2022. Heb je gesolliciteerd? Dan krijg je uiterlijk 7 juni 2022 een reactie van ons. Het kan zijn dat we al eerder contact met je opnemen voor een eerste online kennismaking. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op kantoor in week 23 en 24. Daarna volgt een tweede sollicitatieronde, waarbij we je gaan vragen om een artikel te schrijven over een nog te bepalen onderwerp. Tot slot gaan we deze opdracht bespreken en als we beiden een goed gevoel hebben, gaan we starten! We kijken uit naar je sollicitatie en hopelijk tot snel.