Home - Veilig internetten

Veilig internetten

Hieronder tref je een selectie van artikelen die betrekking hebben op veilig internetten. Welke stappen kan je nemen om je privacy en persoonsgegevens te beschermen online? Welke handige tips en trucs zijn er? Dit lees je in de onderstaande artikelen. Klik op de titel van een artikel om meer informatie over het desbetreffende onderwerp te krijgen.

Browserextensies voor veilig en privé internetten


beste browserextensies voor online privacy en veilig surfen

Word je moe van advertenties tijdens het surfen? En wil je graag veilig en anononiem gebruikmaken van het internet? We bespreken de beste Adblockers, wachtwoordmanagers en VPN-diensten die een browserextensie aanbieden.

Enkele handige browserextensies »

Hoe werkt veilig en anoniem betalen met Bitcoins?


Alles over veilig handelen in Bitcoin

Cryptocurrencies hebben de laatste jaren een flinke vlucht genomen. Naast de Bitcoin zijn er inmiddels veel andere virtuele valuta in omloop. Dit artikel geeft je een basale introductie over veilig handelen in Bitcoins.

Veilig handelen in Bitcoins »

Veilig op openbare wifi-netwerken


Veilig op openbare wifi

Openbare wifi-netwerken zijn helaas niet altijd veilig. In dit artikel leggen we de gevaren van openbare wifi exact uit en tonen we enkele video’s die laten zien hoe makkelijk het is voor kwaadwillenden om belangrijke informatie te onderscheppen via wifi. Ook lees je hoe je jezelf eenvoudig kan beschermen.

Veilig op openbare wifi »

Windows 10 privacy-instellingen


Windows 10 privacy-instellingen

Hier lees je hoe je in Windows 10 je privacy-instellingen aanpast en optimaliseert. Windows 10 is nogal eens bekritiseerd om de wijze waarop er met privacygevoelige informatie wordt omgesprongen.

Windows 10 privacy-instellingen »

Hoe anoniem is de incognito modus van je browser?


Anonieme browsing modus van de browser

De anonieme modus van je internetbrowser biedt enige mate van privacy, maar veel mensen realiseren zich niet dat er voor anderen nog veel informatie te achterhalen blijft. Op welke wijze beschermt de anonieme browsingmodus dan precies onze privacy, en hoe kunnen we deze bescherming vergroten? In dit artikel zoeken we het uit.

Hoe anoniem is private browsing? »

Big data: Hoe we langzaam onze privacy verliezen


Big data en de gevolgen voor onze privacy

Er wordt steeds meer data verzameld. Alles wordt gekwantificeerd en opgeslagen in databases. Wat betekent dit voor ons als burgers? Is onze data veilig, en wat betekent big data voor onze privacy? In dit artikel bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen. Is het waar dat we onze privacy langzaam aan het verliezen zijn?

Big data & onze privacy »

10 redenen om je IP-adres te verbergen


10 redenen om je IP-adres te verbergen

Wat heb je er nu aan om je IP-adres te verbergen of te veranderen? Heel veel! Door je IP-adres te verbergen waarborg je je anonimiteit en bescherm je je privacy. Het IP-adres is namelijk een digitale identificatie-code, waarmee gebruikers makkelijk kunnen worden herkend en opgespoord op het internet. We geven je 10 redenen om je IP-adres te verbergen!

Verberg je IP-adres om deze redenen »

Wat is TOR (The Onion Router)?


The Onion Router

TOR (The Onion Router) is een wereldwijd netwerk van onderling verbonden servers. TOR biedt een speciale webbrowser die gebruikers een bepaalde mate van anonimiteit biedt. Je internetdata wordt versnipperd en versleuteld, en via vele verschillende computers en servers in het TOR-netwerk geleid. Hierdoor kan het dataverkeer in theorie niet zomaar worden onderschept en afgelezen worden.

Meer over TOR »

Wat is een proxy-server?


Proxy-server uitleg

Met een proxy-server server kan je informatie opvragen van het internet zonder dat de bron waar die informatie vandaan komt jouw IP-adres kan achterhalen. De proxy-server (met een eigen IP-adres) vraagt voor jou de data op in plaats van dat jij dat zelf doet met jouw IP-adres. Er zijn verschillende typen proxy-servers. In dit artikel lees je er meer over.

Wat is een proxy-server? »

Lijst met gratis proxy-servers


Lijst met gratis proxy-servers

Hier vind je een uiterst uitgebreide lijst met gratis proxy-servers. Je ziet in een handomdraai het IP-adres, de locatie van de server en hoeveel procent van de tijd de server online is. Deze proxy-servers bieden niet dezelfde beveiliging als een VPN, maar wel enige mate van anonimiteit.

Bekijk gratis proxy-servers »

Phishing: Herken valse e-mails en telefoontjes


Phishing per e-mail en telefoon

Oplichters proberen via het internet (en via de telefoon) belangrijke informatie buit te maken. Hierbij gaan ze helaas steeds gehaaider, geraffineerder en meedogenlozer te werk. In dit artikel vind je instructies en handige informatie over hoe om te gaan met phishing.

Hoe herken je phishing precies? »

Veilig internetten op vakantie (wifi)


Veilig wifi vakantie

Op vakantie moet je goed uitkijken wanneer je gebruik maakt van de wifi-voorzieningen van een hotel, restaurants of andere openbare gelegenheden. De beheerders van deze wifi-netwerken kunnen in principe meekijken met wat jij doet via hun wifi, en ook ben je extra kwetsbaar voor hackers op een openbaar netwerk.

Veilige wifi op vakantie »