Home - Downloaden

Downloaden

Met een VPN kan je veilig en anoniem internetten. Dit betekent ook dat een VPN-verbinding kan worden gebruikt voor het veilig en anoniem downloaden van allerlei bestanden. Bijvoorbeeld bij het downloaden van torrents. Maar ook voor het downloaden van belangrijke professionele documenten, gevoelige persoonlijke bestanden of zelfs vakantiefoto’s is het belangrijk dat anderen deze niet zomaar kunnen onderscheppen. Hieronder hebben we een selectie van artikelen die gaan over downloaden.

Boete voor downloaden illegale torrents


Boete voor torrents downloaden

De jacht op mensen die illegaal downloaden wordt de laatste jaren steeds intensiever. Stichting Brein en Dutch Filmworks proberen de IP-adressen van downloaders te traceren en hen schikkingsvoorstellen te sturen. Lees hier de laatste stand van zaken.

Alles over de downloadboetes »

Veilig en anoniem downloaden met een VPN


Anoniem downloaden

Dit artikel gaat over downloaden op het internet. Specifiek gaat het over het downloaden via P2P-netwerken (peer-to-peer netwerken) en torrent websites met een VPN. Het principe achter P2P-netwerken en torrents is dat gebruikers online gegevens uitwisselen.

Anoniem downloaden met VPN »

Anoniem downloaden met Usenet


Anoniem Downloaden Usenet Overzicht Klein

Usenet is nog altijd erg in trek voor het downloaden van series en films van hoge kwaliteit. Ondanks dat streamingdiensten de afgelopen jaren sterk in populariteit zijn toegenomen, kan de beeld- en geluidskwaliteit bij streamen vaak toch niet tippen aan een gedownload bestand.

Anoniem downloaden met Usenet »