Persoon kijkt Fox Sports op grote TV

Fox Sports kijken in het buitenland

Laatst bijgewerkt: 10 september 2019
Leestijd: 6 minuten, 9 seconden

Sport kijken in het buitenland met Fox Sports

Fox Sports LogoAls je een abonnement hebt op Fox Sports wil je waarschijnlijk geen moment missen van je favoriete sportwedstrijden. Probeer je echter buiten Europa Fox Sports te kijken, dan kom je erachter dat je wordt geblokkeerd. Hoewel je dus een abonnement hebt, wil Fox Sports je de wedstrijden niet laten zien. Dit komt omdat Fox Sports Nederland alleen de rechten heeft om hun uitzendingen te tonen in Europese lidstaten, net als bijvoorbeeld NPO Start, RTL XL of Ziggo Go.

Gelukkig kun je gemakkelijk en snel toch je favoriete sport kijken met behulp van een Virtueel Particulier Netwerk (VPN). Hiermee kun je op smartphone, tablet, laptop, Chromecast, Amazon Firestick en Smart tv toch alle sportwedstrijden zien.

Fox Sports Melding Blokkade

Update: sinds april/mei 2018 is de regelgeving omtrent betaalde uitzendingen binnen de EU aangepast. Dit betekent dat je met een betaalde account op Fox Sports binnen de EU gewoon alle uitzendingen kunt kijken. Buiten de EU worden deze uitzendingen nog wel geblokkeerd en ook op gratis uitzendingen is deze regelgeving niet van toepassing.

VPN om Fox Sports te unblocken

Het werkt als volgt. Als je online gaat vanaf je computer krijg je een specifiek IP-adres mee. In dit IP-adres zit je locatie verwerkt, waaraan te zien is dat jij vanaf een bepaald land het internet op gaat. Hierdoor kunnen diensten als Fox Sports zien dat je buiten de EU bent. Vervolgens ontzeggen ze je de toegang tot hun programma’s. Om toch toegang te krijgen moet je dus een IP-adres hebben dat behoort tot een EU-lidstaat. Dit is iets wat een VPN doet. Een VPN verbindt je namelijk via een externe server, waardoor je een IP-adres krijgt wat correspondeert met die server. Kies je dus een server in een Europees land (iets wat de meeste VPN’s hebben) dan krijg je een geschikt IP-adres mee en omzeil je zo de geografische blokkades van Fox Sports.

Dit kan je ook gebruiken om in het algemeen Nederlandse televisie te kijken in het buitenland, of zelfs om het uitgebreidere Netflix aanbod van de Amerikaanse Netflix te bekijken vanuit Nederland (het omzeilen van geografische blokkades is één van de belangrijkste redenen waarom mensen hun IP-adres willen veranderen).

Unblocking met een VPN

De beste VPN-aanbieders voor Fox Sports in het buitenland

Wil je Fox Sports kijken in het buitenland door middel van een VPN, dan is het belangrijk dat je een VPN-aanbieder kiest die servers heeft in Nederland/Europa. Anders kan je alsnog niet om de blokkades van Fox Sports heen. Daarbovenop wil je natuurlijk niet dat je stream gaat haperen, kies dus altijd voor een snelle VPN. Als laatste moet een VPN gebruiksvriendelijk zijn en niet te ingewikkeld om te installeren. Op basis hiervan kan je het beste de volgende VPN’s kiezen. Kijk ook op onze andere pagina voor een overzicht van alle VPN’s die we hebben getest: De beste VPN’s. Er zijn ook gratis VPN’s, maar deze hebben vaak een data- of snelheidslimiet.

NordVPN voor Fox Sports

NordVPN is een goede VPN voor de prijsbewuste consument. Deze VPN-aanbieder staat bekend om zijn veiligheid, maar is ook snel genoeg om te streamen zonder haperingen. NordVPN is daardoor een geschikte VPN voor het kijken van Fox Sports in het buitenland (niet-EU-lidstaten). Het enige nadeel aan Nord is dat hun software alleen in het Engels beschikbaar is. Hierdoor is Nord mogelijk iets minder toegankelijk dan GOOSE. Dit maakt Nord echter meer dan goed door zijn sterke beveiliging en zeer goede prijs-kwaliteitverhouding voor een premium VPN.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

GOOSE VPN voor Fox Sports

GOOSE VPN is een Nederlandse VPN-aanbieder met veel servers in Nederland. Hierdoor heb je altijd hoge snelheden bij het kijken van Fox Sports in het buitenland. GOOSE VPN heeft daarnaast ook Nederlandse software en een Nederlandse klantenservice. Als je ergens tegenaan loopt kan je dus gewoon in het Nederlands contact opnemen met GOOSE.

GOOSE VPN is een uitstekende optie om Fox Sports te kijken buiten de EU. Je kan onder andere kiezen uit 2 GOOSE pakketten, eentje met een 50GB datalimiet per maand en eentje met unlimited data. Dit maakt GOOSE VPN een geschikte VPN, ook voor de casual VPN gebruiker.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
7.8
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

Hoe gebruik ik een VPN

Het gebruiken van een VPN is vrij simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een VPN-aanbieder te kiezen, een software-programmaatje te downloaden en deze aan te zetten en je kan direct Fox Sports kijken buiten Europa. Het gebruik van een VPN is volledig legaal en je bent ook nog extra veilig online door de versleuteling van je data en anonimisering van je IP-adres.

Hoe stel ik een VPN in op mijn computer om Fox Sports te kijken?

Het instellen van een VPN is vrij gemakkelijk en snel te doen. Na het doorlopen van het volgende stappenplan kun je direct Fox Sports kijken.

 1. Kies een VPN die servers heeft in Nederland/Europa (wij raden GOOSE VPN en NordVPN aan).
 2. Maak een account aan bij deze VPN-aanbieder.
 3. Download de VPN-software.
 4. Installeer en open de software.
 5. Log in met jouw account.
 6. Selecteer dat je wil verbinden via een Nederlandse of Europese server.
 7. Zet de VPN aan.
 8. Open je browser en ga naar Fox Sports.
 9. Log in op Fox Sports, en geniet van je sportwedstrijd!

VPN instellen op smartphone of tablet om Fox Sports te kijken in het buitenland

Met Fox Sports kun je ook via de app live wedstrijden kijken. Ook hier zul je echter geblokkeerd worden als je de app gebruikt in het buitenland (niet-EU-landen). Gelukkig hebben de meeste VPN’s een handige smartphone app die, net als op je computer, makkelijk in te stellen is. Het installeren van deze app kan door middel van de volgende stappen:

 1. Kies een VPN met Nederlandse of Europese servers en die een app heeft op jouw device (wij raden GOOSE VPN en NordVPN aan)
 2. Maak een VPN-account aan.
 3. Download de app van de door jou gekozen VPN-aanbieder.
 4. Open de VPN-app en log in.
 5. Selecteer dat je wil verbinden via een server in Nederland/Europa en zet de VPN aan (je kunt zien of deze aan staat aan de hand van het VPN icoontje bovenin je scherm).
 6. Open de Fox Sports app.
 7. Klik op de wedstrijd die jij wil zien en veel kijkplezier!

VPN App Icon

Kijk alle sporten via Fox Sports

Fox Sports biedt naast de populaire Nederlandse sporten een veelvoud internationale sportuitzendingen aan. Zo is Fox Sports dé plek om NHL, NFL, MLB en UFC te kijken. Ook kan je via Fox Sports gemakkelijk andere, internationale voetbalcompetities kijken zoals de Bundesliga, Premier League, La Liga en Serie A. Wil je dit allemaal kijken vanuit het buitenland met je Fox Sports of Ziggo Go account, gebruik dan een VPN.

VPN installeren op je Router

Woon je niet in Europa en wil je al je apparaten direct verbinden via een VPN, dan kan je dat gemakkelijk doen door direct een VPN te installeren op je router. Hierdoor zijn alle apparaten die verbonden zijn met deze router verbonden via een VPN.

Het installeren van een VPN op je router is vrij ingewikkeld en je router moet hier geschikt voor zijn. Maar gelukkig kan je op onze site een handige handleiding vinden die je stap voor stap uitlegt hoe je een VPN op je router kan installeren: VPN op Router instellen (DD-WRT stappenplan) – Router instellen voor VPN-gebruik. Zo heb je binnen no-time al je devices beveiligd met een VPN.

Tech-journalist
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
6
Reacties
 1. Bedankt voor de info. Ik heb NordVPN geïnstalleerd maar kan niet connecten. Kan dat liggen aan een te trage WIFI verbinding? Op mijn iPhone 8 doet hij het wel als ik 4g aan heb staan, niet op wifi. Op mijn Macbook doet hij het helemaal niet, noch met wifi noch met kabel-internet. Ik heb NordVPN al gemaild maar nog geen reactie gekregen.

  • Dit klinkt eerder als een probleem met de wifi en het bekabelde internet dan een probleem met de VPN. Een VPN heeft natuurlijk wel invloed op de snelheid van je verbinding, maar het zou niet zo moeten zijn dat hij je internetverbinding afsluit. Kijk dus eerst of alles omtrent je router goed werkt. Zorg daarna dat je de meest recente software van NordVPN hebt geïnstalleerd. Mocht het probleem hierna nog steeds niet opgelost zijn, dan zou ik je adviseren om nog een keer contact op te nemen met NordVPN.

 2. Hallo. Ik heb het volgende probleem met Fox. Ik woon het grootste gedeelte van het jaar in het buitenland. Ik heb een Caiway abo en Fox sport 1 abo. Ik gebruik HMA en NordVPN. Sinds 2 dagen krijg ik op m’n scherm dat er maximaal 3 apparaten op 1 IP-adres kunnen worden aangesloten. Ik ben echter de enige die hiervan gebruikmaakt. Als ik het goed begrijp dan kan ik inloggen via bijvoorbeeld UK of DE met fox NL?
  Of heeft u een beter idee. (Ik log normaal in via NL)
  Ik hoor graag
  Groeten Harry Kwant

  • Met een VPN zoals HMA of NordVPN zou je vanuit het buitenland een Nederlandse server kunnen selecteren om gebruik te kunnen maken van Fox NL. Vanwege de nieuwe regels omtrent uitzendrechten in Europa zou het kunnen zijn dat je hiervoor niet eens een VPN nodig hebt, maar per kanaal kan dit nog verschillen. Als je problemen hebt met het feit dat er 3 apparaten op één IP-adres zijn aangesloten dan kun je hiervoor het best contact opnemen met de helpdesk van HMA of NordVPN. Zij kunnen je wellicht vertellen wat er aan de hand is en je daarmee verder helpen.

 3. ExpressVPN werkt voor geen meter met Fox of met Ziggo Sport om te streamen online. Ze hebben alle IP adressen van ExpressVPN in ieder geval geblokt. Tot 2 maal toe heeft ook klantenservice van Express hier niets aan kunnen doen. Ze geven aan dat je deze services niet kan streamen. Ik vind het ook wel vrij beperkt van VPNgids.nl dat jullie hier geen kanttekeningen bij plaatsen.

  • Beste Bart, het is balen dat ExpressVPN niet meer goed werkt met Ziggo Sport. Tijdens onze eerdere tests kon dit namelijk wel gewoon. Dankzij jouw feedback weten we in ieder geval dat ExpressVPN momenteel niet werkt met Fox Sports en we zullen dit artikel dan ook aanpassen. Onze excuses voor het ongemak!

Een reactie plaatsen