Home - Tips en instructies

Tips en instructies

In dit artikel vind je concrete tips om jouw privacy te beschermen. Vaak zul je zelf helemaal niet doorhebben dat er zich veiligheidsrisico’s voordoen die jouw privacy in gevaar brengen. Door onderstaande artikelen door te lezen hopen we je enkele handige trucjes en tips te leren die jou zullen helpen. Door in het overzicht hieronder op de titel van een artikel te klikken krijg je meer informatie over dat specifieke onderwerp.

VPN-verbinding instellen in Windows 10


VPN instellen in Windows 10

Windows 10 stelt je in staat om een beveiligde VPN-verbinding op te zetten, bijvoorbeeld op je werk. We leggen je stap voor stap uit hoe je je VPN-verbinding precies instelt in Windows 10.

VPN instellen in Windows 10? »

Router instellen voor VPN-gebruik


Router instellen met VPN

Veel mensen vinden het lastig om een VPN zo in te stellen dat al het dataverkeer via de router direct wordt omgeleid via de beveiligde VPN-verbinding. Door een router goed in te stellen, kunnen alle apparaten op het wifi-netwerk profiteren van de verbinding met de VPN-server.

Router instellen met VPN »

Je IP-adres verbergen: Hoe werkt dat?


Je IP-adres verbergen: Hoe werkt dat?

Het verbergen van het IP-adres is een van de essentiële dingen die een VPN voor je kan doen om jouw anonimiteit te garanderen. Maar hoe werkt dat precies? Wat gebeurt er als een IP-adres wordt verborgen en wat zijn de consequenties?

Je IP-adres verbergen »

8 tips voor je online veiligheid


Veilig online

Hoe blijf je veilig op het internet? Steeds meer belangrijke informatie over ons is beschikbaar via het internet. Het is dus belangrijk om op een verstandige en veilige wijze te internetten. Wij geven een eerste opzetje met deze 8 handige tips.

8 tips voor veilig internet »

Facebook: 12 tips voor een veiliger gebruik


Veilig op Facebook

Het doel van Facebook is om informatie, foto’s en video’s te delen met ons sociale netwerk. Maar natuurlijk is het daarbij goed om op te letten welke informatie je precies prijsgeeft, en tegenover wie. In dit artikel geven we je 12 concrete tips om verstandig en veilig op Facebook te zitten.

Tips voor een veilig FB »

Foto’s en bestanden beschermen tegen hackers


Hackers

Helaas is er via het internet altijd een mogelijkheid dat hackers proberen belangrijke informatie of bestanden buit te maken. Lees in dit artikel hoe je je bestanden en foto’s uit de handen van hackers en andere schimmige figuren houdt.

Bestanden beschermen tegen hackers »

Privacy settings in iOS


Privacy iOS

Hoe verander je in iOS je privacy-instellingen? Dit kan erg handig zijn om je informatie en persoonlijke bestanden veilig te houden. We laten zien hoe je je privacy kan beschermen op je iPhone en iPad.

Privacy settings iOS »

Alle data van je iPhone of iPad wissen


Data verwijderen iOS

Als je je iOS device verkoopt, is het goed om eerst alle data te wissen zodat een nieuwe gebruiker niet zomaar toegang heeft tot achtergebleven informatie of bestanden. Lees hier hoe je alle data van je iPhone of iPad verwijdert.

Data verwijderen iOS »

Veilige wachtwoorden maken en beheren


Goede wachtwoorden verzinnen

Een veilig wachtwoord is belangrijk; het beschermt jouw gevoelige en persoonlijke informatie tegen mensen met verkeerde bedoelingen. Kies niet zomaar het eerste beste wachtwoord, maar zorg dat je een sterk wachtwoord kiest.

Wachtwoorden beheren »

Anoniem 18+ websites bezoeken – Bescherm je privacy


Privé op het internet

Het is uitermate belangrijk dat je privacy gewaarborgd is op momenten dat je je op adult websites begeeft. De incognito modus van je browser biedt maar beperkte privacy-garanties. Bekijk daarom onze tips voor volledige privacy.

Privacy en 18+ content »

VPN instellen op Android


Android VPN Instellen Klein

Als je een VPN hebt, wil je deze waarschijnlijk ook gebruiken op je Android apparaten zoals smartphone en tablet. Dit kan met de meeste VPN-aanbieders gelukkig eenvoudig doordat de meesten een Android app…

VPN instellen Android »

Persoonlijke informatie uit Google verwijderen


Persoonlijke Informatie uit Google Verwijderen Klein

Er is een grote kans dat je naam weleens opgezocht wordt op Google. Bijvoorbeeld als je ergens gaat solliciteren of als iemand je wil inhuren voor een opdracht. In Nederland bezit Google meer dan 90% van…

Informatie Google verwijderen »