Home - Sport - Overal online rugby kijken met een VPN

Overal online rugby kijken met een VPN

Rugby VPN LaptopRugby is een bikkelharde sport met een hoop fans over de hele wereld. Helaas is rugby in Nederland niet zo populair als in sommige andere landen als Frankrijk, Engeland, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Hierdoor is het voor de Nederlandse fans moeilijk om belangrijke wedstrijden of toernooien te zien zoals de Six Nations (Engeland, Frankrijk, Italië, Ierland, Schotland en Wales) of The Rugby Championship (Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika). Er zijn echter manieren om toch rugby te kunnen kijken, waar je ook bent. Hoe dat kan lees je hieronder.

Rugby kijken in Nederland en het buitenland met een VPN

Gelukkig kun je online, via verschillende zenders en websites, toch rugby kijken. Hiervoor moet je vaak wel een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot deze online uitzendingen van rugby wedstrijden. Vanwege uitzendrechten mag je vanuit Nederland (of elk ander land buiten de afgesproken regio) namelijk deze online uitzendingen niet zien. Met een VPN zorg je ervoor dat de website denkt dat je wel in de juiste regio zit. Hierdoor kun je toch overal vandaan rugby kijken.

Voor wie is een VPN handig om rugby te kijken

Het online kijken van rugby met een VPN kan handig zijn in de volgende situaties:

 • Als een rugby wedstrijd of toernooi niet wordt uitgezonden in Nederland en je deze toch wil zien.
 • Als je in een ander land zit waar geen rugby wordt uitgezonden.
 • Als je bijvoorbeeld een abonnement hebt op een Engelse zender die rugby uitzendt maar niet in Engeland bent.

Wat doet een VPN

VPN Uitgelegd EncryptieEen VPN is een programma waarmee je je online veiligheid en privacy kunt waarborgen. Dit programma beschermt je tegen hackers en anderen die op je gegevens uit zijn. Met een VPN wordt je met het internet verbonden via een externe server van een VPN-aanbieder. Je krijgt bij het verbinden via deze beveiligde VPN-verbinding het IP-adres mee van deze server. Hierdoor denken websites dat je hen bezoekt vanuit de locatie van de gekozen VPN-server.

Vanwege dit veranderende IP-adres kun je om geografische blokkades heen en kun je dus rugby wedstrijden kijken ook al worden deze niet uitgezonden in het land waar je je bevindt. Voor uitgebreidere informatie over VPN’s kun je terecht bij ons uitgebreide artikel: VPN uitgelegd, wat is een VPN en waar gebruik je het voor?

De beste VPN’s voor rugby

Om rugby te kunnen kijken is het belangrijk dat je een VPN kiest die servers heeft in een land waar rugby wordt uitgezonden. Daarnaast moet de VPN snel zijn omdat online uitzendingen anders gaan haperen. Tot slot is het ook goed om te kijken naar gebruiksgemak, veiligheid en prijs. Op basis van deze factoren raden we je de volgende VPN’s aan om online rugby mee te kijken.

ExpressVPN voor rugby

logo-expressvpn-vierkantExpressVPN is een fantastische premium VPN met een uitstekende dienstverlening. Met ExpressVPN ben je veilig en heb je geen last van haperingen bij het kijken van rugbywedstrijden. Ook zul je met ExpressVPN geen last hebben van situaties waarin je een online uitzending niet kunt bekijken. Deze VPN-dienst heeft namelijk een uitgebreid serveraanbod.

ExpressVPN is een wat duurdere VPN, maar dat komt omdat het meestal ook de beste keuze is wat betreft de combinatie van snelheid, veiligheid, gebruiksgemak en serveraanbod. Je kunt ExpressVPN 30 dagen gratis uitproberen.

Bezoek ExpressVPN


ExpressVPN Logo Liggend
Beste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

IPVanish voor rugby

IPVanish LogoIPVanish is in een hoop gevallen de snelste VPN dienst om online uitzendingen en streams mee te kijken. Daarbovenop heeft IPVanish een groot serveraanbod en een redelijk lage prijs.

Als je nog niet zeker weet of IPVanish de VPN voor jou is kun je hem 7 dagen gratis uitproberen vanwege de 7 dagen geld-terug-garantie. Dit is ook ideaal als je alleen een snelle VPN zoekt voor maar een rugbywedstrijd of één week rugbywedstrijden.

Bezoek IPVanish


IPVanish Logo Liggend
Extreem snelle VPN. Veilig, snel en gebruiksvriendelijk.

NordVPN voor rugby

NordVPNNordVPN is een van de veiligste VPN-diensten van dit moment. Bovendien is NordVPN ook een zeer gebruiksvriendelijke en redelijk snelle VPN met veel servers. Maar misschien wel de grootste reden waarom NordVPN een populaire VPN is voor het kijken van rugby is de scherpe prijs.

NordVPN is een van de goedkoopste premium-VPN’s. Daarbovenop biedt NordVPN een 30-dagen geld-terug-garantie, waardoor je deze goedkope VPN ook nog prima een tijdje kunt uitproberen.

Bezoek NordVPN


nordvpn
Extreem veilige VPN. Betrouwbaar, prima prestaties en goedkoop.

Hoe kun je online rugby kijken met een VPN

World Rugby LogoOnline rugby kijken kan heel simpel met twee dingen: een website waarop rugby wedstrijden worden uitgezonden en een VPN om toegang te krijgen tot deze website/zender. Wil je bijvoorbeeld online rugby kijken via het Amerikaanse NBC, dan moet je hier een account voor hebben en een VPN met servers in Amerika. Er zijn ook veel gratis zenders die rugby live uitzenden.

Voor het instellen van een VPN kun je terecht bij onze verschillende handleidingen. Deze hebben we verzameld in ons algemene artikel over sport kijken met een VPN: Overal en altijd sport kijken met een VPN. Hier kun je terecht voor hulp bij het installeren van je VPN op verschillende apparaten (tablets, iPhone etc.) en besturingssystemen (Windows, MacOS, Linux, etc.).

Gratis online rugby kijken

Rugby is een van de weinige sporten waarbij veel wedstrijden legaal te zien zijn zonder abonnement. Met name in de landen waar rugby groot is (zoals Engeland) worden veel wedstrijden live uitgezonden. Hierdoor hoef je niet altijd een abonnement te hebben op een zender of website. Je hebt dan alleen een VPN nodig om ervoor te zorgen dat je de inhoud van deze websites mag zien.

Online Six Nations Championship kijken

Het zeslandentoernooi is het belangrijkste rugbytoernooi op het noordelijk halfrond. In dit toernooi spelen Frankrijk, Engeland, Wales, Schotland, Ierland en Italië sinds 2000 tegen elkaar voor de felbegeerde Championship Trophy. Engeland is tot nu toe het land met de meeste toernooiwinsten op zijn naam, maar in 2018 is Ierland er met de winst vandoor gegaan. Ook het Six Nations Championship kun je (gratis) online kijken met een VPN.

Online The Rugby Championship kijken

The Rugby Championship is het belangrijkste rugbytoernooi op het zuidelijk halfrond. In dit toernooi spelen sinds 2012 Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika jaarlijks tegen elkaar in een spannend toernooi voor het kampioenschap. The Rugby Championship is als het ware het antwoord van het zuidelijk-halfrond op het Six Nations Championship. The Rugby Championship is net als het Six Nations Championship online (gratis) te kijken met een VPN.

Rugby zenders en website om online rugby te kijken

Rugby VPN FotoHieronder vind je een overzicht van de verschillende zenders en websites waar rugby op wordt uitgezonden. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald (je moet dan een abonnement hebben op die specifieke zender of website).

Rugby zenders (voornamelijk gratis)

 • BBC iPlayer (Verenigd Koninkrijk)
 • 7Plus (Australië)
 • CBC (Canada)
 • CCTV (China)
 • Canal+ en FranceTV (Frankrijk)
 • ARD en ZDF (Duitsland)
 • RTE (Ierland)

Rugby zenders (voornamelijk betaald)

 • NBC (Verenigde Staten)
 • Rede Globo (Brazilië)
 • NTV Plus (Rusland)
 • Sky TV (Nieuw-Zeeland)
 • Rugby Pass (Verschillende landen waar rugby populair is)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *