SaferVPN PNG Logo

SaferVPN Review 2021

Update: 4 januari 2021
Hoogtepunten
 • Zeer eenvoudig in het gebruik
 • Erg goedkoop
 • Houdt connectie-logs bij
Score
7.3

Onze SaferVPN score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  6.0
 • Gebruiksgemak
  8.5
 • Servers
  6.5

SaferVPN Review (2021) – Een zeer gebruiksvriendelijke VPN

SaferVPN is opgericht in 2013 door het moederbedrijf Safer Social Ltd. Deze VPN-aanbieder werd met name bekend door de #unblockTheWeb beweging. Dit was een beweging die probeerde het internet vrij toegankelijk te houden voor tegenstanders van bepaalde regimes. SaferVPN gaf hierbij gratis VPN-abonnementen weg aan heel veel politici in Turkije en later Bangladesh. Vervolgens heeft SaferVPN nog meer bekendheid verworven met hun ‘Smart Wi-Fi protection’ technologie. Hier lees je later in dit artikel meer over.

Tegenwoordig maken ongeveer 50.000 mensen gebruik van deze VPN-provider. SaferVPN is gevestigd in Israël en heeft als doel om een snelle en gebruiksvriendelijke VPN aan te bieden. Dit is ze ook zeker gelukt, we merkten namelijk nauwelijks verschil in snelheid wanneer we verbonden waren via deze VPN. SaferVPN is redelijk goedkoop, je krijgt in ieder geval echt waar voor je geld. En mocht je niet tevreden zijn, dan is dat ook geen probleem, want ze bieden een 30 dagen geld-terug-garantie. Wil je alle ins en outs van SaferVPN weten? Lees dan snel verder!

Specificaties SaferVPN
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
 • ,
 • Linux
Gelijktijdige verbindingen
 • 5
Netflix
 • Werkt met Netflix
Protocollen
 • OpenVPN
 • ,
 • IKEv2
 • ,
 • L2TP/IPsec
 • ,
 • PPTP
Betaalmethoden
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
Geld-terug-garantie
 • Ja
Werkt ook met
 • Netflix

Snelheid – hoe snel is SaferVPN?

De snelheid van een VPN is erg belangrijk. Als je internetverbinding te langzaam is kunnen er haperingen optreden tijdens het streamen, downloaden of gamen. Dit is natuurlijk erg vervelend en daarom testen wij alle VPN’s uitgebreid op snelheid. Hieronder zie je een aantal speedtest van de internetsnelheid met en zonder een VPN.

Zonder VPN (speedtest.net)

Speedtest.net zonder VPN

Dit zijn de snelheidsresultaten van speedtest.net wanneer we géén gebruik maken van een VPN.

Server NL (speedtest.net)

SaferVPN server NL

Dit zijn de resultaten van speedtest.net als we wél zijn verbonden met een VPN. We hebben hierbij gebruik gemaakt van de automatische server selectie van SaferVPN. Er is door de app gekozen voor een server in NL. Zoals je kunt zien is de ping nagenoeg gelijk gebleven. En ook de download- en upload snelheid zijn nauwelijks afgenomen.

Server USA (speedtest.net)

Speedtest.net server VS

Dit zijn de speedresultaten van onze verbinding als we zijn verbonden met de snelste servers in de VS. De resultaten van deze speedtest zijn belangrijk als je de Amerikaanse Netflix variant wil zien, want bij deze variant van Netflix moet je vanuit Nederland met een Amerikaanse server verbinden. Daarom is het handig als de snelheid van deze server goed is. En dat is dus ook het geval zoals je hierboven kunt zien. De ping is wel aanzienlijk gestegen, maar dit maakt op zich niet uit voor Netflix. Het is wel vervelend voor het gamen in het buitenland. Verder is ook de download en upload snelheid iets afgenomen, maar dit zijn nog altijd goede resultaten. Je kunt dus zonder problemen films en series streamen via een server in het buitenland.


Snelheid in alledaags gebruik

SaferVPN heeft een goede snelheid in alledaags gebruik. We hebben deze VPN met verschillende toepassingen gebruikt. We hebben de snelheid bekeken tijdens het surfen op het internet, maar ook hebben we gekeken of je met SaferVPN kan videostreamen, downloaden en gamen.

Tijdens het regulier browsen op het internet merkten we totaal geen verschil met SaferVPN. We konden alle websites openen en het laden van pagina’s ging even snel als zonder VPN. Soms vragen mail- of website accounts extra verificatie bij gebruik van een VPN. Dit was bij SaferVPN niet het geval, we konden gewoon inloggen op websiteaccounts en ook het openen van onze mail was geen probleem. Daarnaast was het downloaden van gewone bestanden van websites zeer snel.

Verder konden we gewoon gebruik maken van alle streamingdiensten. We bezochten YouTube en konden gewoon alle filmpjes bekijken, bovendien bufferen alle filmpjes snel. Ook hebben we het streamen van spotify uitgeprobeerd, dit ging ook vlekkeloos en we hoefden niet te wachten op het laden van muziek.

Het downloaden van torrents gaat ook uitstekend met SaferVPN. Je hebt een download in ‘no time’ binnen. Er is alleen wel een nadeel aan het downloaden met deze VPN-aanbieder. Je kunt namelijk alleen P2P downloaden via servers in Nederland, ze beschikken maar over één server-locatie voor het downloaden van torrents. Mocht je dus vanuit het buitenland downloaden via Nederland, dan wordt de verbinding wellicht langzamer.

Bij het online gamen met SaferVPN merk je wel duidelijk dat de ping hoger is geworden. Zonder VPN konden we eenvoudig zonder lag gamen, maar zodra we de VPN aanzetten begon de game te happeren. Dit geld overigens wel voor grote online games zoals ‘first person shooters’, bij kleine spellen zoals Candy Crush gaat alles helemaal goed. Maar SaferVPN is dus niet echt geschikt voor het spelen van zware online games.


Conclusie snelheid SaferVPN

Onze conclusies wat betreft de snelheid van SaferVPN luiden als volgt:

 • Het is een VPN met goede snelheid
 • De speedtests tonen een relatief kleine afname in download en upload snelheid bij gebruik van een VPN.
 • De ping nam wel toe bij een verbinding via servers in het buitenland, dit maakt gamen middels deze VPN-aanbieder wellicht lastig.
 • We merkten geen verschil in snelheid bij standaard internetgebruik, downloaden en streamen. Ook torrents downloaden is geen probleem.

Veiligheid – Hoe veilig is SaferVPN?

Veiligheid is wellicht het meest belangrijke aspect van een VPN. Je gebruikt een VPN per slot van rekening zodat jouw gegevens juist niet op straat komen te liggen. Daarnaast wil je ook niet dat een VPN bijhoudt wat jij doet. Je verwacht het niet op basis van de naam, maar SaferVPN adverteert voornamelijk met een snelle en eenvoudige VPN. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen aandacht hebben besteed aan hun beveiliging. SaferVPN heeft namelijk wel degelijk een goed beveiligde VPN op de markt gezet.

De VPN-verbinding maakt gebruik van een 256-bit encryptie en biedt verschillende veilige protocollen. Bovendien beschikken ze over Perfect Forward Secrecy, dit is een beveiligingsmaatregel die aanzienlijk meer veiligheid biedt dan maatregelen van andere VPN-aanbieders. Hier lees je later meer over. Verder garandeert SaferVPN dat zij geen userlogs bijhouden, zij kunnen dus niet zien wat jij doet met jouw VPN.


Protocollen van SaferVPN

SaferVPN heeft een uitstekende beveiliging, ze maken gebruik van een AES-256-bit encryptie. Dit wordt over het algemeen gezien als een uitstekende dataversleuteling. Daarnaast biedt SaferVPN de keuze uit de volgende protocollen:

 • IKEv2
 • OpenVPN
 • L2TP/IPsec
 • PPTP

SaferVPN Perfect Forward SecrecyVooral het OpenVPN protocol is zeer veilig. De andere protocollen zijn wat minder veilig maar kunnen worden gebruikt voor bepaalde doeleinden. Zo kan L2TP/IPsec hogere snelheden behalen dan OpenVPN. Toch raden we uit veiligheidsoverwegingen aan gebruik te maken van het OpenVPN protocol.

Verder adverteert SaferVPN met hun Perfect Forward Secrecy (PFS). Hiermee stellen zij veel veiliger te zijn dan veel andere VPN’s. Normaal gebruikt een bepaald protocol elke keer dezelfde coderingssleutel. PFS daarentegen creëert elke keer een nieuwe coderingssleutel wanneer je een nieuwe VPN-sessie start. Daarnaast wordt de coderingssleutel elke 60 minuten dat je deze VPN gebruikt vernieuwt.


Logbeleid en privacy

SaferVPN log-beleidSaferVPN hanteert een “no-userlogs” beleid. Dat wil zeggen dat zij geen logs van jou bewaren met daarin informatie over wat jij op het internet doet. SaferVPN is een van de weinige VPN’s die werkelijk transparant is over de gegevens die zij bewaren. Veel VPN’s stellen namelijk geen logs bij te houden, maar houden vervolgens gewoon connectie-logs bij. Connectie-logs zijn bestandjes met daarin informatie over jouw verbindingen met de VPN-dienst. Deze tonen wanneer jij verbonden bent geweest met de VPN en voor hoelang.

SaferVPN is hier transparanter over, zij tonen op hun website eerlijk dat ze wel connectie-logs bijhouden, maar ook waarom zij dit doen. Hierbij houden zij bij wanneer en hoe lang jij verbonden bent geweest met de VPN-dienst. Daarnaast kunnen zij zien met welke server jij verbonden was en hoeveel data je gebruikt hebt. De connectie-logs die SaferVPN bijhoudt zijn overigens geanonimiseerd, deze aanbieder houdt dus geen IP-adressen bij. Hierdoor kunnen ze dus alleen zien dat een bepaalde klant verbonden is geweest, maar niet wélke specifieke klant. Je blijft dus volledig anoniem, zelfs voor SaferVPN.


Welke gegevens heeft SaferVPN nodig?

Voor het aanmaken van een account op SaferVPN moet je vanzelfsprekend een accountnaam en wachtwoord aanmaken. Als je volledig anoniem wil blijven doe je er goed aan om een accountnaam te kiezen die niet naar jezelf te herleiden is. Naast accountgegevens vragen ze naar jouw email bij het aanmaken van een account.

SaferVPN biedt verschillende mogelijkheden voor het betalen van je abonnement. Afhankelijk van de gekozen betaalmethode dien je nog aanvullende gegevens in te vullen. Wanneer je middels Bitcoin betaalt blijf je volledig anoniem. Anders dien je betaalgegevens af te geven via een bemiddelende partij. Hiervoor geeft SaferVPN jouw account een “order ID-number”, vervolgens stuurt SaferVPN enkel het order ID-number door naar de bemiddelende partij. Hierdoor blijf jij volledig anoniem voor SaferVPN én de partij die de betaling ontvangt.


Conclusie veiligheid SaferVPN

Aan de hand van onze tests en onderzoek zijn we tot de volgende conclusies gekomen wat betreft de veiligheid van SaferVPN:

 • De VPN-verbinding is goed beveiligd
 • SaferVPN deelt nooit gegevens van gebruikers met andere instanties zoals overheden
 • Ze maken gebruik van de AES-256-bit encryptie
 • Je hebt bij SaferVPN keuze uit 4 protocollen
 • SaferVPN biedt Perfect Forwarding Secrecy
 • Ze houden wel connectie-logs bij

Gebruiksvriendelijkheid van SaferVPN

SaferVPN app logoGebruikersgemak is duidelijk een zeer sterk punt van SaferVPN. Met één klik op de knop kun je goed beveiligd het internet op. De app werkt uiterst intuïtief en is makkelijk in gebruik voor alle gebruikers, ook voor de gebruiker met minder ervaring op VPN-gebied. Hieronder gaan we verder in op de software van SaferVPN, ook staan we stil bij de website, klantenservice, uitstraling, betaalmogelijkheden en installatieprocedure.


De SaferVPN website

De SaferVPN website is erg overzichtelijk en biedt alle informatie die de doorsnee VPN-gebruiker nodig heeft. Daarnaast is de website in erg veel talen beschikbaar, waaronder het Nederlands. Helaas is de ondersteuningspagina alleen beschikbaar in het Engels. Op de homepage vind je de eigenschappen van SaferVPN, ze beweren de snelste VPN te zijn met superieure beveiliging. Verder leggen ze uit waarom het zo belangrijk is dat je een VPN gebruikt. Bovenin het scherm laat de website zien hoe eenvoudig het is om jouw IP-adres en locatie te achterhalen. Hieronder zie je de homepage van SaferVPN:

SaferVPN website

De rest van de website gaat dieper in op bepaalde aspecten van de VPN-verbinding. Ze geven meer gedetailleerde informatie over de versleuteling die ze gebruiken en lichten de functies van hun VPN toe.

Wat ons opviel was de transparantie van SaferVPN over hun logbeleid. Ze geven openlijk toe dat ze wel enige informatie bijhouden. De meeste VPN-aanbieders zeggen volledig log-vrij te zijn, maar houden vervolgens alsnog logbestanden bij. SaferVPN daarentegen geeft openlijk toe dat zij wél connectie-logs bijhouden, maar beschrijven meteen waarom ze dit doen. Bovendien geven ze aan dat dit op geanonimiseerde wijze gebeurd. Jouw handelingen op het internet zijn dus nog altijd volledig anoniem. Verder houdt SaferVPN, naar eigen zeggen, geen user-logs bij.

SaferVPN account instellingenAls je inlogt op je eigen SaferVPN-account krijg je toegang tot de instellingen van jouw account. Hier vind je al jouw apparaten die gebruikmaken van de VPN. Op deze pagina kun je ook de bijbehorende software en apps downloaden. De daadwerkelijke instellingen zijn wel iets moeilijker te vinden, je moet hiervoor op het icoontje rechts bovenin klikken met jouw initialen (zie rechts).


Installatieprocedure SaferVPN

De installatieprocedure van SaferVPN is zeer eenvoudig. Ze bieden software voor alle grote besturingssystemen. Ze hebben een app voor Windows, Mac, Android, iOS en verschillende routers. SaferVPN is zelfs beschikbaar als browserextensies voor Chrome en Firefox. Helaas biedt SaferVPN geen applicatie voor Linux, hier zijn ze wel mee bezig. Het installeren van de SaferVPN software is erg gemakkelijk met de volgende 3 stappen:

SaferVPN installatie

Je begint met het aanmelden op jouw SaferVPN-account. Hier vind je de downloads voor ieder besturingssysteem. Download de geschikte software en installeer deze op jouw apparaat. Vervolgens hoef je je alleen nog aan te melden in de VPN-app en dan kun je meteen verbinden met de VPN!


Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid SaferVPN software

SaferVPN app-interfaceHet gebruikersgemak van SaferVPN is erg groot. Zelfs mensen die nog nooit een VPN hebben gebruikt kunnen gemakkelijk gebruikmaken van de SaferVPN app. De interface is duidelijk en gemakkelijk in gebruik. Zoals je hier rechts kunt zien beschikt de app over twee (groene) buttons. Door de ‘Connect Button’ verbind je met de VPN-server. Door op de groene knop, rechts van de connect button te drukken, kun je kiezen tussen de verschillende SaferVPN servers.

De uitstraling van de software is zeer professioneel en de app werkt snel. Met de 3 witte streepjes in de rechterbovenhoek, krijg je toegang tot de instellingen. In de instellingen kun je allerlei opties kiezen, zo kun je het gewenste protocol kiezen, maar ook kun je hier de Kill Switch aanzetten. Op zich biedt de app voldoende instellingen voor de beginnende VPN-gebruiker, maar wellicht schieten de aanpasmogelijkheden te kort voor de ervaren gebruiker. Het enige nadeel van de SaferVPN-app is dat deze niet beschikbaar is in het Nederlands.


Prijzen en betaalmogelijkheden

SaferVPN biedt een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Hoe langer het abonnement is dat je aangaat, hoe meer korting je krijgt. Een los maandabonnement kost $10,99/maand. Een jaar abonnement kost $5,49/maand. Het langste abonnement is ook het goedkoopst, bij een 3-jarig abonnement betaal je slechts $2,50/maand! De abonnementen bieden allemaal dezelfde mogelijkheden en verschillen alleen in looptijd. Hieronder zie je het meest populaire en voordeligste abonnement:

SaferVPN prijs

Daarnaast biedt SaferVPN ook een trial van 24 uur aan. Hiermee kun je deze VPN gratis uitproberen. Hiervoor moet je wel eerst een account registreren op SaferVPN. Dit is een trial met volledige toegang tot alle functies van SaferVPN. SaferVPN biedt helaas geen blijvend gratis versie.

Alle abonnementen van SaferVPN worden aangeboden met een 30 dagen geld-terug-garantie. Deze garantie wordt verschaft door SaferVPN zelf, zo kan jouw account zeer snel worden stopgezet en krijg je ook snel je geld terug. Deze garantie in combinatie met de free trial geven je de kans om SaferVPN vrijblijvend te proberen.

SaferVPN biedt de volgende betaalmethoden:

SaferVPN betalen

Let op: Houdt er dus rekening mee dat je niet een van de gebruikelijke betaalwijze van Nederland kan betalen. SaferVPN ondersteunt geen iDEAL of AfterPay.


Klantenservice van SaferVPN

SaferVPN klantenserviceSaferVPN heeft tal van manieren waarop je contact kan opnemen met de klantenservice. Je kunt via de app een support-ticket openen. Vervolgens krijg je via het emailadres dat is gekoppeld aan jouw account een reactie. Mocht je liever nog sneller antwoord krijgen op jouw vragen, dan kun je ook een live chat openen via de SaferVPN website. Verder heeft de website van SaferVPN een uitgebreide Frequently Asked Questions (FAQ)-pagina.

We hebben ook zelf verschillende malen contact opgenomen met SaferVPN om detail te vragen over hun service. Er kwam heel snel reactie via de chat. Dat is op zich ook niet zo verwonderlijk, want de personen achter de live chat sturen vaak alleen een link met informatie over jouw vraag. Als je een vraag stelt over de servers krijg je enkel een linkje naar de SaferVPN-pagina met informatie over deze servers. Pas als je een specifieke vraag stelt waar niet meteen antwoord op gegeven kan worden krijg je een uitgebreid antwoord van de klantenservice. Om een “live chat” te beginnen moet je wel een emailadres opgeven en aangeven of je bestaande klant bent of niet.

Er wordt alleen klantenondersteuning geboden in het Engels, mocht jouw Engels dus wat minder goed zijn, dan is het wel wat moeilijker om goede ondersteuning te krijgen bij SaferVPN.


Conclusie gebruikersgemak SaferVPN

Aan de hand van onze gebruikerservaring met SaferVPN kunnen we de volgende conclusies trekken wat betreft het gebruikersgemak van SaferVPN:

 • SaferVPN is een van de gebruiksvriendelijkste apps en heeft een ‘clean’ look
 • De website is overzichtelijk en verschaft alle nodige informatie
 • Het installeren van de SaferVPN app is zeer eenvoudig
 • Deze VPN-aanbieder beschikt helaas niet over alle betaalmogelijkheden
 • SaferVPN heeft een trial van 24 uur en een 30 dagen geld-terug-garantie
 • De klantenservice geeft supersnel reactie.
 • Ze hebben helaas geen klantenservice in het Nederlands.

Servernetwerk SaferVPN

Het servernetwerk van SaferVPN is mooi verdeeld over de wereld. Het servernetwerk bestaat uit meer dan 700 server in meer dan 34 landen. Ze hebben een server in elk continent (m.u.v. Antarctica). SaferVPN legt wel duidelijk de nadruk op de Europese en Amerikaanse markt want hier zijn de meeste servers gevestigd. Hieronder kun je meer lezen over de servers, serverlocaties en de servermogelijkheden.


Aantal servers en locaties

Severs reactieZoals eerder beschreven heeft SaferVPN iets meer dan 700 servers. In de meeste landen heeft SaferVPN maar 1 serverlocatie, alleen Amerika beschikt over 3 locaties. Dit deed ons vermoeden dat sommige serverlocaties misschien uit wel erg weinig servers bestonden. Toen we informatie probeerden te vinden konden we niks vinden over het aantal servers in elk land. Vervolgens hebben we de klantenservice gevraagd of zij ons hier meer informatie over konden geven. Het antwoord hier rechts was duidelijk, ze willen die informatie niet vrijgeven.

We weten dus niet hoeveel servers SaferVPN heeft per locatie, maar het is niet verstandig om weinig servers te hebben op een locatie, omdat je dan gevoelig bent voor storingen mocht er ooit iets misgaan met het kleine aantal servers. Hieronder zie je in ieder geval de serverlocaties van SaferVPN:

SaferVPN Serverlocaties

 

Naast de reguliere servers, heeft SaferVPN ook streamingservers. Dit zijn servers die speciaal gemaakt zijn voor het streamen van videodiensten. Deze streaming-servers van SaferVPN zijn dus ook specifiek bedoeld voor het deblokkeren van Netflix en andere geografische blokkades.


Dedicated IP-adres

Helaas biedt SaferVPN geen dedicated IP-adres. Er zijn verschillende redenen waarom je een dedicated IP-adres zou willen. Elke keer als je op een gewone server van SaferVPN inlogt verandert jouw IP-adres. Sommige games blokkeren een account als deze vaak van IP-adres verandert. Verder vragen banken en overheidsinstanties vaker om extra verificatie als je vaak van IP-adres wisselt. Maar er is nog een reden om een dedicated IP te willen hebben. Op normale servers deel je één IP-adres met heel veel mensen tegelijk. Dit is verdacht voor streamingdiensten zoals Netflix, omdat zij dan heel veel personen tegelijk vanaf een IP-adres zien inloggen. Hierdoor blokkeren streamingdiensten deze IP-adressen van normale servers vaak.

Gelukkig heeft SaferVPN dit laatste voordeel van een dedicated IP al inbegrepen met hun streamingservers. Hierdoor kun je ook met hun “normale” servers gewoon gebruikmaken van bijvoorbeeld Netflix. Mocht je toch een dedicated IP-adres willen vanwege een van de andere voordelen, bekijk dan onze reviews en zie welke VPN-aanbieders een dedicated IP-adres bieden.


Conclusie servernetwerk en locaties

Na onze tests en ons onderzoek over de servers van SaferVPN trekken we de volgende conclusies:

 • SaferVPN heeft een redelijk servernetwerk met 700+ servers in meer dan 34 landen
 • SaferVPN biedt ook streamingservers voor het streamen van bijvoorbeeld Netflix.
 • Er is weinig duidelijkheid over het aantal servers per land/locatie.
 • De spreiding van de serverlocaties is goed (severlocaties op elk continent).
 • SaferVPN biedt helaas geen dedicated IP-adressen.

Mogelijkheden SaferVPN

Naast de standaard zaken die de meeste VPN’s hebben heeft SaferVPN ook een aantal extra opties. Zo bieden ze Perfect Forward Secrecy, waarmee de versleutelingscode elke 60 minuten verandert. Verder heeft SaferVPN ‘smart Wi-Fi-protection’. Deze functie zorgt dat je VPN meteen wordt ingeschakeld als je verbindt met een wifi-netwerk. Bovendien biedt SaferVPN een ‘Kill switch functie’, hiermee voorkom je dat je per ongeluk informatie lekt. Je moet deze bij SaferVPN nog wel eerst zelf aanzetten. Verder kun je met SaferVPN ongestoord Netflix kijken en torrents downloaden.


SaferVPN en Netflix

Als een van de weinige biedt SaferVPN toegang tot Netflix met Amerikaanse content. De meeste VPN’s worden namelijk tegenwoordig geblokkeerd, door Netflix, op basis van hun IP-adressen. SaferVPN biedt echter een streaming server aan die wél toegang biedt tot Netflix. Dit komt omdat zij de IP-adressen van deze server heel snel verversen, zodra Netflix een IP-adres blokkeert wordt deze meteen ververst en heb je weer toegang. Hier merk je overigens niks van en je hebt altijd toegang tot Netflix met SaferVPN. De streaming servers van SaferVPN staan in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Dat wil zeggen dat je enkel Netflix kan kijken in deze twee genoemde landen. Je kunt dus niet de Nederlandse Netflix bekijken via SaferVPN.


SaferVPN en torrents

SaferVPN heeft ook speciale servers voor het downloaden van torrents. Niet alle servers ondersteunen deze functie. SaferVPN heeft bijvoorbeeld maar een server waarmee dat kan. De locatie van deze torrent server is in Nederland. Dus in Nederland kun je gemakkelijk en snel torrents downloaden. Mocht je daarentegen in het buitenland zitten, dan kan de verbinding wat langzamer zijn. Het is dus op zich mogelijk om torrents te downloaden met SaferVPN. Maar mocht je een VPN alleen gaan gebruiken om torrents te downloaden dan kun je beter een andere VPN-aanbieder kiezen, zoals TorGuard en ExpressVPN. Het feit dat SaferVPN slechts een torrent-server heeft maakt het een instabiel netwerk voor het downloaden van torrents.


Conclusie SaferVPN

PluspuntenMinpunten
Een snelle verbindingHoudt connectie-logs bij
Zeer makkelijk in het gebruikGeen klantenservice in het Nederlands
Transparant logbeleidGeen dedicated IP
Goedkoop (bij 3-jarig abonnement)Torrenting op maar één serverlocatie
Amerikaanse Netflix mogelijkNiet heel veel betaalmogelijkheden
Torrents mogelijk
Zeer gebruiksvriendelijke app
Gratis trial van 24 uur
Goede beveiliging

SaferVPN is een zeer gebruiksvriendelijke en snelle VPN. De software is intuïtief en eenvoudig. Verder is deze VPN-aanbieder transparant over het logbeleid dat ze voeren en er worden enkel geanonimiseerde gegevens bijgehouden. Daarnaast maakt SaferVPN gebruik van een goede versleuteling en ze bieden de meest gebruikte protocollen. Deze VPN biedt niet heel veel bijzonderheden ten opzichte van andere VPN-aanbieders, maar de extra’s die ze bieden zijn wel erg aantrekkelijk. Zo biedt SaferVPN toegang tot het streamen van Netflix en zelfs het downloaden van P2P torrents. Al met al is SaferVPN een uitstekende VPN voor mensen die een eenvoudige VPN zoeken die beschikt over alle essentiële functies van een VPN.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“SaferVPN is een uitstekende VPN die beschikt over alle essentiële functies van een virtual private network. Zeer eenvoudig in gebruik.”
Onze score
7.3
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek SaferVPN