IbVPN PNG Logo

Invisible Browsing ibVPN Review 2021

Update: 4 januari 2021
Hoogtepunten
 • Goedkope VPN
 • Stabiele verbindingen
 • Handige ibDNS optie
Score
7.5

Onze Invisible Browsing ibVPN score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  7.5
 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Servers
  7.0

Invisible Browsing VPN review (ibVPN) – 2021

Update december 2020: We kwamen erachter dat Invisible Browsing VPN is opgekocht door Strong Technology, het moederbedrijf van StrongVPN. De links naar Invisible Browsing verwijzen nu automatisch naar de website van StrongVPN. IBVPN zelf bestaat niet meer als service, maar is opgegaan in StrongVPN.

Invisible Browsing VPN (ibVPN) is een van de populairste VPN providers van het moment. IbVPN beschikt over alle features die je verwacht van een VPN provider en legt de nadruk op het respect voor de privacy (en anonimiteit) van de gebruiker. Daarnaast biedt IbVPN ook een anonieme DNS service (ibDNS) aan. In deze review testen wij de VPN service van ibVPN en kijken of deze grote naam binnen de VPN wereld het overwegen waard is. IbVPN heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Roemenië en is opgericht in 2003. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de VPN-markt. Náást VPN diensten biedt IbVPN anonieme DNS services aan. De VPN dienst van ibVPN biedt anoniem, versleuteld internetten aan zonder dat er wordt bijgehouden wat je op het internet doet (geen logs). Verder zijn er geen datalimieten en heb je ongelimiteerd toegang tot de verschillende VPN servers.

Specificaties ibVPN

Features volgens ibVPN

We don’t keep logs with our users activity
ibVPN claimt geen logs bij te houden van de activiteiten van hun gebruikers. Ze geven aan geen specifieke activiteiten te kunnen koppelen aan specifieke gebruikers. Hierdoor stellen ze ook geen informatie aan politie en veiligheidsdiensten te kunnen overhandigen. Ze hebben de data immers niet.

De enige informatie die ze van iemand nodig hebben is een werkend email adres, om het account mee aan te maken. Betaling gaat via “derden”. Hierdoor houden ze ook geen betalingsgegevens van een gebruiker bij. Betaling kan op vele manieren gebeuren (Credit card, bitcoin, litecoin, blackcoin, dogecoin, ripple, perfect money, sms (in Romenie), Payza, OKPay, OOOPay, iDeal, AliPay, Oiwi Wallet, Openbucks, Mol). Hierdoor kun je je betaling ook volledig anoniem laten verlopen.

Secure browsen door midden van de gebruikte 256-bits encryptie
ibVPN gebruikt het 265 bits Blowfish encryptie-algoritme voor het versleutelen van de data vanaf het moment dat het je computer verlaat.  Blowfish encrypty kent bekende zwaktes. De bedenker heeft in 2007 zelfs gezegd verbaasd te zijn dat zijn algoritme nog gebruikt wordt en raadt andere (twofish of threefish) aan.
Gelukkig ondersteund ibVPN ook een grote hoeveelheid andere protocollen, daarover later meer.

ibVPN werkt op de meeste internet-apparatuur, waaronder:

ibVPN herstelt een (ongevraagd) weggevallen verbinding met de VPN automatisch

Je kunt ervoor kiezen dat ibVPN automatisch een verbroken VPN verbinding herstelt om te voorkomen dat je (ongewenst en zonder dat je het door hebt) onbeschermd zonder VPN verder internet. Als je de Kill Switch activeert sluit ibVPN automatisch alle programma’s die je aan de Kill Switch lijst hebt toegevoegd om te voorkomen dat deze verbinding met het internet maken, buiten de VPN verbinding om.

ibDNS: media uit andere landen streamen zonder snelheidsbeperkingen en geo-blokkades:

Invisible Browsing biedt naast ibVPN ook ibDNS. Dit is een alternatieve DNS service waarmee je meer dan 300 media diensten kunt laten geloven dat je in een ander land bent, waardoor er content beschikbaar komt die eigenlijk alleen voor dat land bedoelt is. Het voordeel is dat je via je eigen internetverbinding direct verbinding maakt met de server van de media-dienst en dus geen snelheidsbeperking zult ondervinden door het verkeer eerst via een VPN server te laten gaan. Een alternatieve DNS server versleutelt je verkeer niet en verbergt je IP-adres niet en moet dus niet voor privacy of extra veiligheid gebruikt worden. Vooral voor het kijken naar de Amerikaanse Netflix werd ibDNS veel gebruikt. Al ontvangen wij hedendaags ook berichten van mensen waarbij Netflix geblokkeerd wordt in combinatie met ibVPN.

ibVPN biedt dedicated IP-adressen aan

Naast gedeelde IP-adressen op verschillende servers, kun je bij ibVPN ook een dedicated IP krijgen. Zo kun je altijd surfen via ene VPN-server terwijl je toch hetzelfde IP-adres blijft behouden. Deze wordt niet gedeeld met andere gebruikers. Bij ibVPN is een dedicated IP op aanvraag beschikbaar. Neem hiervoor contact op met de provider.


Ondersteunde beveiligingsprotocollen

Alle ondersteunde beveiligingsprotocollen kunnen gekozen geworden in de (Windows) client van ibVPN. De protocollen zijn ook handmatig in te stellen en te gebruiken, al zal hier over het algemeen meer kennis voor nodig zijn (zie VPN protocollen vergeleken).

Open VPNPPTPL2TPSSTP
 • OpenVPN versleutelt de communicatie door middel van het Transport Layer Security-protocol (TLS). Voor de transmissie wordt TCP of UDP gebruik.
 • Het veiligste VPN protocol
 • Point to Point Tunneling Protocol
 • PPTP wordt over het algemeen als de minst veilige optie beschouwd.
 • Layer 2 Tunneling Protocol
 • Point to Point Protocol over IP
 • Secure Socket Tunneling Protocol
 • Moeilijkste protocol om te blokkeren en daarom veel gebruikt door mensen in Azie (met name China) en het midden-oosten.

Invisble browsing VPN snelheid

In tegenstelling tot een aantal concurrenten waaronder hidemyass en expressvpn heeft de client van ibVPN géén ingebouwde speedtester waarmee je de server(s) kunt vinden waarmee jij de snelste verbinding hebt. Als test heb ik gekeken naar de Amsterdamse server en een server in Amerika (omdat veel mensen deze vanwege Netflix, Hulu etc. gebruiken, handiger voor hen is soms het gebruik van speciale anonieme DNS services (welke ibVPN ook aanbiedt)).

Diverse tests lieten zien dat de snelheden die over de VPN verbinding worden gehaald erg netjes zijn. Als ik verbinding maakte met een Nederlandse VPN server van ibVPN haalde nette download snelheden van rond de 50mbit per seconden. Bij het verbinding maken met een server in Miami wist ik snelheden rond de 20-30 mbit per seconden te halen als ik bestanden in MIAMI opvroeg (routing naar Nederland telt nog steeds). In praktijk betekende dit dat ik geen problemen had met het streamen van video (Netflix / Youtube) en algemeen internetten.

Al met al nette resultaten, waarmee de gemiddelde gebruiker prima uit de voeten kan.


Invisible browsing VPN setup / gebruiksgemak

ibVPN heeft een client (programma) voor Windows, OSx (mac), android en iOS (iphone / ipad / ipod). Daarnaast kun je de verschillende protocollen die ibVPN ondersteund ook gebruiken middels andere software, door handmatige instellingen te gebruiken.
Bij mijn test heb ik gebruik gemaakt van de Windows en de Android client.

De ibVPN “All-In-One VPN Client for Windows” ondersteunt alle aangeboden protocollen. Om de client te gebruiken dien je deze eerst (middels een aantal simpele stappen te installeren. Vervolgens krijg je onderstaand beginscherm waar je in kunt loggen met je ibvpn account:

ibvpn hoofdscherm

Na in te hebben gelogd kun je kiezen tussen je accounts, al zie ik zelf geen reden om meerdere accounts aan te schaffen, dus zal hier voor de meeste gebruikers maar 1 optie zijn. Vervolgens kun je kiezen met welke server je verbinding wil maken. Deze keuze moet je maken middels een “drop-down” menu. Het was handiger geweest als dit door middel van een zoekfunctie óf in ieder geval groter overzicht zou kunnen. Daarnaast kun je het beveiligingsprotocol(type) selecteren en aangeven of het programma naar de achtergrond moet gaan, zodra en verbinding is gemaakt.

In het programma kun je bij het tabblad “Settings ” een aantal vrij algemene instellingen aanpassen waaronder het automatisch opstarten met windows en automatisch verbinding maken bij het opstarten . Ook kun je hier de auto-reconnect en killswitch activeren.

Het tabblad ibDNS geeft je de mogelijkheid de DNS functie van ibvpn te activeren. Hiermee wordt verkeer niet versleuteld en niet omgeleid via een VPN verbinding maar word je locatie voor video(stream) aanbieders veranderd, waardoor je toegang krijgt tot andere / meer content zonder dat de snelheid (en dus kwaliteit) van de video(stream) achteruit gaat, een probleem wat met VPN gebruik wel kan voorkomen (zie speedtest).

Concluderend is de windows applicatie makkelijk en snel in gebruik, maar zou hij gebruiksvriendelijker kunnen zijn, met name in het zoeken en selecteren van VPN-servers en een ingebouwde speedtest functie.


ibVPN servers:

ibVPN heeft meer dan 170 VPN servers verspreid over de wereld. Zij hebben zéker niet het grootste aanbod aan servers, maar voor de meeste gebruikers hoeft dit geen probleem te zijn. Weinig VPN abonnees zullen graag willen switchen tussen honderden servers. Zelf gebruik ik (behalve tijdens testen en reviewen) ook maar een handjevol servers.  Hieronder staat een kaartje waarop de beschikbare servers zijn weergegeven. ibVPN heeft een lijst online staan waarop je precies kan zijn hoeveel gebruikers er ingelogd zijn op een bepaalde server en hoeveel van de beschikbare bandbreedte van die server gebruikt wordt. Handig als je graag verbinding maakt met een server met veel andere users (anonimiteit verhogend!) of juist met een server die nog veel resources heeft (snelheid verhogend).

ibvpn server lokaties

De landen waar ibVPN op dit moment servers heeft staan:

LandServerlocaties
ArgentiniëBuenos Aires
AustraliëSydney, Melbourne, Auckland
BelgiëBrussel
BraziliëSao Paulo
BulgarijeSofia
CanadaToronto, Montreal, Beauharnois, Vacnouver
ChiliVina Del Mar
ColombiaBogota
DenemarkenKopenhagen
DuitslandFrankfurt, Limburg an der Lahn
EstlandTallinn
FinlandHelsinki
FrankrijkParijs, Graveline, Strassbourg
HongarijeBoedapest
Hong KongHong Kong
IerlandDublin
IJslandHafnarfjordur
IndiaPune, Bangalore, Mumbai
IndonesiëJakarta
IsraëlRosh Haayin, Tel Aviv
ItaliëMilaan, Palermo, Arezzo, Rome
JapanTokio
LetlandRiga
LitouwenVilnius
LuxemburgLuxemburg
MaleisiëKuala Lumpur
MexicoMexico City
NederlandAmsterdam, Haarlem, Utrecht, Rotterdam
NoorwegenOslo
OekraïneKharkiv, Kiev
OostenrijkWenen
PanamaPanama
PolenWarschau
RoemeniëBoekarest
RuslandMoskou, Chelyabinsk, Sint Petersburg
Saoedi-ArabiëRiyadh
SingaporeSingapore
SloveniëLjubljana
SpanjeMadrid, Barcelona, Valencia
TaiwanTaiwan
TsjechiëPraag
TurkijeIstanbul, Bursa
Verenigde Arabische EmiratenDubai
Verenigde StatenNew York, Manassas, Jacksonville, Los Angeles, New Jersey, Chicago, Dallas, Miami, Houston, Kansas City, Denver
Verenigd KoninkrijkGosport, Manchester, Londen
VietnamSaigon
Zuid-AfrikaJohannesburg
Zuid-KoreaSeoul
ZwedenStockholm
ZwitserlandLausanne, Zürich, Genève

ibVPN prijzen

De ibVPN diensten zijn in verschillende pakketten te koop. Alle pakketten beschikken over ongelimiteerd dataverbruik (bandbreedte) en geven de keuze uit OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP.

ibVPN ultimate VPN: Hierbij krijg je toegang tot alle servers, inclusief de servers die torrents en p2p toestaan. Je kunt op 3 apparaten tegelijkertijd gebruik maken van je abonnement.
ibVPN standard VPN: Hierbij krijg je toegang tot alle servers behalve de servers die p2p en torrents toestaan. Je mag 1 apparaat tegelijkerheid gebruiken.
ibVPN torrent VPN: Specifiek toegang tot de servers die torrents en P2P toestaan. Je mag één apparaat tegelijkertijd gebruiken.
ibDNS / SmartDNS: Hierbij kun je geen gebruik maken van de VPN servers, maar wel van de ibDNS service waarmee je Netflix Amerika ed kunt kijken (zie hieronder).

Qua prijs komt het er op neer dat je een stuk minder betaald als je een abonnement voor een jaar afsluit. De prijzen liggen beduidend lager dan veel concurrenten. Er geldt een geld-terug-garantie van 15 dagen.

Prijzen IbVPN 2019


DNS Pakket (ibDNS)

ibVPN biedt zoals eerder genoemd een DNS pakket zodat je hun servers kunt gebruiken om je DNS aanvragen te verwerken. Lang verhaal kort zorgt dit ervoor dat je geo-restricted content kunt gebruiken buiten het gebied waarin het normaal gesproken toegestaan is. Hierbij moet je denken aan ( Netflix, Hulu buiten de USA, of BBC iPlayer buiten het VK). Het voordeel boven het gebruik van VPN hiervoor is het feit dat je je eigen internetsnelheid behoudt, de data wordt namelijk niet omgeleid en is ook niet versleuteld.

Wij hebben ibDNS getest met Netflix en konden zonder problemen, zonder vertraging ed Netflix USA bekijken.


ibVPN security en Privacy

ibVPN laat je verbinding maken via PPTP, L2TP, OpenVPN en SSTP protocollen met elke van de verschillende abonnementen die ze aanbieden. Het wisselen tussen de verschillende protocollen is kinderlijk eenvoudig al zullen de meesten voldoende hebben aan de standaard ingestelde 256-bit blowfish encrypted OpenVPN .
ibVPN’s beloofd geen logs te houden van de activiteiten van zijn gebruikers, dit kan omdat ze hun hoofdkantoor in Roemenië hebben waar de EU Data Retention Directive niet van kracht is. Het is dus een prima optie om anoniem te worden op het internet.

Effectief geeft Invisible Browsing aan alleen je email adres op te slaan en het betalingskenmerk van je betaling. De gegevens van beide mogen verschillen. Indien een anoniem (aangemaakt) e-mailadres gebruikt en bv bitcoin zou het dus érg moeilijk worden om je achteraf te traceren.


Conclusie:

Positief:

 • Prijs
 • KillSwitch (automatisch internetverbinding verbreken bij verlies VPN verbinding)
 • Stabiele verbinding, goede snelheid
 • Hoofdkantoor in Roemenië (minder noodzaak tot loggen en overhandigen van logs (geen patriot act))
 • Betalen met bitcoins en andere cryptocurrency mogelijk (anoniem)
 • Staat P2P downloaden toe
 • OpenVPN encryptie
 • Verschillende apps
 • ibDNS service, Netflix USA in NL kijken
 • Duidelijke handleidingen
 • Simpele App

Negatief:

 • Support niet 24/7 online (ondanks de chat-optie)
 • Relatief beperkte VPN client, wij missen de speedtest functie en zoekfunctie die sommige andere aanbieders wel hebben

Concluderend biedt ibVPN een interessante VPN dienst, waarbij zij naar eigen zeggen vrijwel de minste logs bijhouden van alle grote VPN aanbieders én veel anonieme betalingsmogelijkheden hebben. De optie voor ibDNS is erg leuk en werkt over het algemeen goed. De prijzen zijn netjes. Zéker het overwegen waard en als je op zoek bent naar een VPN service zouden wij je in elk geval adviseren eens een abonnement voor een maand te nemen en zelf de proef op de som te nemen.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Invisble Browsing biedt prima snelheden, goede privacy en logging voorwaarden. Er is een redelijke app met stabiele verbindingen. ibDNS optie is érg leuk voor sommigen.”
Onze score
7.5
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek ibVPN