Buffered PNG Logo

Buffered VPN Review 2021

Update: 4 januari 2021
Hoogtepunten
 • Software voor alle grote besturingssystemen
 • Heeft een handige port-scan functie
 • Erg duur
Score
7.9

Onze Buffered VPN score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Servers
  8.0

Review: Buffered VPN (2021) – Unieke port-scan

Update december 2020: Buffered VPN is helaas niet langer operationeel. De links van Buffered VPN hebben we doorgezet naar moederbedrijf encrypt.me.

Direct in gebruik na aanschaf, 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, de meest snelle en veilige VPN service; dat zijn enkele kreten waarmee Buffered VPN zijn product promoot. Als gebruiker van een VPN service zijn dit de soort bevestigingen die je maar al te graag wilt horen. In deze review bekijken we daarom of Buffered VPN deze uitspraken in de praktijk waar kan maken. Buffered VPN is een redelijk nieuwe speler als het gaat om de markt van VPNs. Het is een Hongaars bedrijf en hun eerste VPN product hebben ze begin 2016 gelanceerd.

Specificaties Buffered
Besturingssysteem
 • Windows
Gelijktijdige verbindingen
 • 5
Protocollen
 • OpenVPN
Betaalmethoden
 • Creditcard

Buffered VPN abonnementen en prijzen

Complexe abonnementsvormen kennen ze bij Buffered VPN niet. Je kun kiezen uit een  maandelijkse plan tegen $12.99, een jaarplan tegen $ 99.00 en een halfjaarlijkse plan tegen $59.94. Naarmate je voor een langere looptijd kiest, dalen de maandelijkse bedragen. Met een jaarplan kom je uiteindelijk het voordeligst uit. Betaling is mogelijk middels PayPal, creditcard of bitcoin.

Buffered prijzen 2019

Wens je niet direct een abonnement af te nemen bij Buffered VPN, dan is het helaas niet zo dat je het product voor een bepaalde periode gratis kunt uitproberen. De 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie is namelijk in een ander soort jasje gestoken dan je normaliter gewend bent. Je dient namelijk gewoon te betalen voor één maand en indien het product je toch niet bevalt, kun je binnen 30 dagen een verzoek indienen om je geld terug te krijgen.

Wel is enige alertheid hier op zijn plaats. Het gebruik is binnen deze periode aan een bepaald datalimiet gebonden en je mag het product niet meer dan honderd keer gebruikt hebben binnen de 30 dagen. Daarnaast, indien je middels Buffered VPN gebruikmaakt van het internet, dan mag dit niet langer dan tien uur duren. Lees de voorwaarden daarom goed alvorens je het product wilt uittesten.


Buffered VPN Features

Ongeacht het soort abonnement dat je kiest, de opties en mogelijkheden blijven altijd gelijk. Interessant zijn met name de volgende features:

 • Gaat je internetgebruik gepaard met veel dataverbruik, dan heb je aan Buffered de juiste VPN service; een maximum aan bandbreedte staat je namelijk niet in de weg.
 • De ongelimiteerde bandbreedte werpt nog verder zijn vruchten af. Het is namelijk mogelijk dat er per abonnement vijf verbindingen tegelijk kunnen worden opgezet. Een gezinssituatie, studentenhuizen en werkomgevingen kunnen optimaal hiervan genieten.
 • De VPN service is compatibel met alle grote besturingssystemen. Windows, Mac OS X, Android, iOS en Linux; alles wordt ondersteund.
 • De aanwezigheid van configuratie-bestanden voor bovengenoemde besturingssystemen.
 • Bij Buffered VPN kennen ze maar één protocol en dat is OpenVPN. Dat neemt niet weg dat je gerust mag zeggen dat jouw VPN uitgerust is met het meest veilige en vertrouwelijke VPN protocol die er op dit moment aanwezig is voor normaal gebruik.
 • Omzeiling van de Netflix blokkade. Buffered VPN is momenteel actief aan het werk om Netflix werkend te maken. Op het moment van schrijven is het helaas nog niet mogelijk om Netflix te streamen met Buffered VPN. Laten we hopen dat dit in de nabije toekomst wel zo zal zijn!
 • Bij Buffered VPN ben je niet gebonden aan een bepaalde soort connectie. Standaard wordt er van UDP gebruik gemaakt, maar indien je voorkeur naar TCP uitgaat, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Kies je voor TCP, dan kan de verbinding wat trager uitvallen vanwege de extra check op verzending van data packets.
 • Wat uniek is bij Buffered VPN en eigenlijk niet bij de concurrentie te zien is, is een port-scan functie. Kom je bijvoorbeeld een netwerk met restricties tegen, dan biedt deze optie je de mogelijkheid om te zoeken naar poorten zodat het OpenVPN protocol alsnog in gebruik kan worden genomen. Ook bestaat de mogelijkheid om eerst zelf een poort te kiezen voordat er een connectie wordt opgezet.
 • Er zit geen restrictie op P2P-verkeer.
 • Buffered VPN is gevestigd in Hongarije. Last van strenge wetgeving zoals in de USA en UK is niet aanwezig.

Installatie en setup VPN

Het enige wat resteert nadat je een abonnement bij Buffered VPN hebt afgesloten, is de activatie in werking zetten. Dit doe je simpelweg door het bevestigen van de email die je wordt toegestuurd. Heb je dat achter de rug, dan dien je de Buffered VPN cliënt te installeren door het opgeven van je gebruikersnaam en wachtwoord en de VPN connectie is rond.

Waar wel op gelet dient te worden is dat er geen ondersteuning middels een eigen app wordt aangeboden voor Android en iOS besturingssystemen. De reden van deze beslissing is onbekend.

Installatie van software van een onafhankelijke partij is in dat geval de oplossing wil je toch van de VPN diensten van Buffered op je mobiele apparaten gebruikmaken. OpenVPN Connect is dan de oplossing.

Hieronder volgt in het kort de algemene installatieprocedure voor Windows, Mac OS X en Linux:

 • Download eerste de juiste cliënt.
 • Klik op run en volg de aangegeven stappen.
 • Klik op “install” en wacht.
 • Klik op “finish”.
 • Er komt een scherm tevoorschijn, voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 • Kies je serverlocatie en je VPN is klaar voor gebruik.

Voor Android en iOS verloopt de installatieprocedure in het algemeen als volgt:

 • Je dient als eerst desbetreffende OpenVPN Connect app te installeren.
 • Daarna dien je de juiste OpenVPN config-bestand van de website van Buffered VPN te downloaden naar je smartphone.
 • Lokaliseer het configuratie-bestand en importeer deze in de OpenVPN connect app.
 • Vul daarna gebruikersnaam en wachtwoord in.
 • Kies de server locatie je VPN is klaar voor gebruik.

Interface Buffered VPN

Over het gebruiksgemak van de user interface van de Buffered VPN cliënt is goed nagedacht. Je krijgt niet te maken met een druk scherm, maar gewoon een scherm met de meest belangrijke functies voor jou als de gebruiker. Met name de te kiezen servers en de daarmee gepaarde gaande ping informatie is in één oogopslag zo te zien. Als beginnende VPN gebruiker is dat wat je nodig hebt.

Een handige optie is het kunnen instellen van je favoriete server bij de desktop variant van de cliënt. Simpel een server aanvinken zorgt ervoor dat deze voortaan bovenaan de lijst komt te staan. Wat ook de frustratie beperkt, is de instelling om logingegevens automatisch op te slaan.

Heb je eenmaal verbinding gelegd met het internet, dan is er een bron aan informatie voor je ter beschikking:

 • Je ziet het IP-adres dat aan je is toegewezen.
 • Upload snelheid.
 • Download snelheid.
 • De hoeveelheid data dat is geüpload en gedownload.
 • Hoeveel tijd de verbinding al duurt.
 • Ping informatie.

Daarnaast bestaat zelfs de mogelijkheid om de snelheid van zowel de outer- als de inner IP te bekijken. Wil je dus weten wat de verbindingssnelheid tussen jouw computer en de VPN server van Buffered VPN is en de snelheid tussen de VPN server en het doel, dan is dat gewoon te raadplegen.


Servers in gebruik bij Buffered

Het server aanbod van Buffered VPN is ruim te noemen. Niet geheel volgens huidige standaarden en gezien de prijs, maar praktisch is het te doen. Momenteel zijn er servers in meer dan 40 landen beschikbaar.

Buffered Serverlocaties

De combinatie van een goed ingestelde cliënt en een stabiele verbinding die de servers leveren, zorgen ervoor dat je video’s in HD-formaat zonder vertragingen kunt bekijken en hetzelfde geldt voor het online spelen van 2D-games. Algeheel bekeken levert de VPN service van Buffered VPN goede snelheden op zodat dagelijks normaal internetgebruik geen problemen moet opleveren.

Mocht je toch problemen ondervinden met de verbinding, dan kun je dat meestal oplossen door het kiezen van een andere poort.


Veiligheid en privacy

De encryptie die Buffered VPN gebruikt voor zijn verbindingen is niet echt het neusje van de zalm te noemen. Als gebruiker zal je het moeten doen met een 128-bit AES SSL algoritme.

Indien je naar de concurrentie kijkt, dan vormt een 256-bit encryptie daar meer de standaard. Op dit gebied schiet Buffered VPN wat tekort. Aan de andere kant zorgt de encryptie methode van Buffered VPN er wel weer voor dat je te maken hebt met een hogere verbindingssnelheid ten opzichte van 256-bit encryptie.

Daarnaast is een 128-bits encryptie ook niet weer een al te grote ramp. Het is namelijk ruim voldoende om hackers en je internetprovider op afstand te houden.

Bij Buffered VPN geniet je ook in een bepaalde mate meer anonimiteit. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een dynamic shared IP. Pluspunt hiervan is dat IP-adressen met regelmaat worden verwisseld en daarna weer in gebruik worden genomen door bestaande gebruikers. Deze techniek zorgt er op zijn beurt weer voor dat anonimiteit extra wordt gewaarborgd omdat er in principe een extra beveiligingslaag tussenkomt.

Een nadeel kan zijn dat je wel de gevolgen ondervindt van het wangedrag dat een ander heeft uitgevoerd op dat IP-adres bij een bepaalde website. Maar die kans is ook weer minimaal.

Een ander nadeel van Buffered VPN is, dat er geen kill switch aanwezig is of een andersoortige optie in de vorm van het abrupt laten stoppen van de verbinding van de cliënt. Je loopt dus kans dat je internetactiviteiten daadwerkelijk zichtbaar worden voor bijvoorbeeld je ISP mocht de VPN connectie afbreken.

Gaat het om het bewaren van logfiles, dan hanteert Buffered VPN een soort tussenweg. Er wordt namelijk wel sessie-data vastgelegd, zoals je IP-adres, tijdstip connectie en duur van de sessie, maar geen internetactiviteiten. Het beste is altijd als er helemaal geen logfiles in het spel zijn.


Support bij VPN gebruik

Voor het inschakelen van hulp bij problemen ben je bij Buffered VPN aangewezen op de mogelijkheid tot het aanmaken van een supportticket. Daarnaast is er een uitgebreide vraagbaak aanwezig en een zeer ruime kennisbank. Een live-chat functie is helaas niet aanwezig en telefonisch contact is ook niet mogelijk.


Eindoordeel Buffered VPN

Gezien de mogelijkheden wat je terugkrijgt voor je geld had dat meer mogen zijn. Opvallende punten zijn:

 • Mobiele ondersteuning ontbreekt middels een eigen cliënt.
 • Er worden gedeeltelijk logs bijgehouden.
 • Netflix is nog niet werkzaam, maar Buffered VPN is momenteel actief bezig om dit op te lossen.
 • De klantenservice mag uitgebreider zijn.
 • Encryptie is degelijk maar ten opzichte van de concurrentie loopt dat toch wat achter.
 • Je kunt niet met Bitcoins betalen.

Tegenover dit alles staat werken met een simpele interface, stabiele servers, een goede verbindingssnelheid en de mogelijkheid tot meerdere verbindingen tegelijk. De kreten die in het begin werden genoemd zijn dan ook te onderstrepen.

Kortom, is je missie om een VPN provider te vinden die het je mogelijk maakt om gelijktijdig gebruik te maken van meerdere verbindingen en neem je de genoemde tekortkomingen voor lief, dan is Buffered VPN een zeer goede keus.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“BufferedVPN is snel en overzichtelijk. Helaas is netflix niet werkend te krijgen.”
Onze score
7.9
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek Buffered