VPN Reviews 2021

resultaten
Sorteren op:

Onze reviewmethoden en VPN testprotocol

Bij onze VPN-tests houden we o.a. rekening met de snelheid, veiligheid, servers, het gebruiksgemak en de extra mogelijkheden die VPN’s bieden. Door de VPN-services langdurig te gebruiken en verschillende tests uit te voeren kunnen we een duidelijke score toewijzen aan alle door ons geteste VPN’s. Wij voeren alle VPN-reviews zelf uit en bij het vormen van een oordeel combineren we de ervaringen van meerdere van onze experts.

Waar we op letten bij het beoordelen van VPN-providers

In 2014 zijn we reeds begonnen met het testen van VPN’s. In de loop der jaren hebben we een uitgebreid testprotocol ontwikkeld om te bepalen welke VPN’s in onze ervaring het beste zijn. En net zo belangrijk, welke VPN’s je maar beter niet kunt gebruiken. Maar waar testen we een VPN dan zoal op? We kijken onder andere naar de volgende aspecten:

  • Veiligheid: Hoe goed is de beveiliging die een VPN biedt? We evalueren de encryptieprotocollen en testen of de VPN-verbinding stabiel is. Daarnaast controleren we of ons IP-adres en onze virtuele locatie daadwerkelijk veranderen als we verbinden met de verscheidene VPN-servers. Ook bekijken we additionele veiligheidsvoorzieningen, zoals een kill switch. Tot slot kijken we ook kritisch naar het logbeleid van de aanbieder; worden er gebruikerslogs opgeslagen met internetactiviteit? Dit vormt namelijk een potentieel privacyrisico.
  • Snelheid: Wat gebeurt er met de snelheid van onze internetverbinding als we verbinden met de VPN? Het gebruik van een VPN heeft doorgaans een negatieve impact op de internetsnelheid die je ervaart. Dit komt door het versleutelen en het omleiden van het dataverkeer. Maar er zijn grote verschillen tussen VPN-aanbieders in hoe opvallend of storend dit snelheidsverlies is. Bij sommige providers merk je eigenlijk niets van snelheidsverlies, terwijl je bij andere VPN’s een tergend langzame internetverbinding krijgt.
  • Gebruiksgemak: Hoe gebruiksvriendelijk is de VPN in het alledaags gebruik? We kijken kritisch naar de website van de VPN-aanbieder en hoe eenvoudig het is om de software te installeren. Vervolgens testen we of de software goed werkt op verschillende apparaten, zoals een laptop of smartphone. Zeker voor de doorsnee gebruiker is het belangrijk dat een VPN-applicatie eenvoudig te bedienen is. Tevens beoordelen we de bereikbaarheid van de helpdesk en kwaliteit van de klantondersteuning.
  • Servernetwerk: Hoe groot en divers is het serveraanbod? Wil je bijvoorbeeld vanuit het buitenland toegang krijgen tot Nederlandse streamingdiensten en websites die geblokkeerd zijn op basis van geolocatie, dan is het belangrijk een VPN-service te kiezen met servers in Nederland. Zo kan je bijvoorbeeld via Nederlandse zenders Formule 1 kijken, ook als je in het buitenland bent. Doorgaans is het een pluspunt dat een VPN-aanbieder een groot en gevarieerd servernetwerk heeft, met veel locaties en een grote dekking. Daarnaast is de serverload van belang; op enig moment maken er vaak duizenden mensen tegelijk gebruik van eenzelfde VPN-service, en al deze mensen delen doorgaans dezelfde servers. Daarom moet het servernetwerk goed onderhouden worden en worden uitgebreid indien de servercapaciteit overvraagd wordt door een groeiend aantal gebruikers.
  • Additionele features: Welke additionele voordelen biedt de VPN-service? Zo testen we bijvoorbeeld of het mogelijk is Netflix te kijken met de VPN, en of het downloaden van torrents werkt.

Bovenstaande eigenschappen hebben we verwerkt in ons VPN comparison-filter, samen met de prijs en de verschillende besturingssystemen die worden ondersteund door de VPN-provider. Hierdoor kun je gemakkelijk je weg vinden tussen alle VPN’s. Op zoek naar een VPN die zowel Netflix als torrents ondersteunt, en waar je ook nog eens kan betalen met iDeal? Pas de gewenste filters toe en je ziet meteen alle VPN’s die deze mogelijkheden bieden.

Gemakkelijk VPN’s vergelijken met het VPN Comparison filter

Ons ‘VPN comparison’ filter geeft je niet alleen de mogelijkheid om VPN’s te filteren, het maakt het ook makkelijk om VPN’s te vergelijken. Op zoek naar de beste VPN die werkt met Netflix? Zet dan het Netflix-filter aan en vergelijk snel de scores van de verschillende VPN’s die compatibel zijn met Netflix. Dit maakt het gemakkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende VPN’s.

Zie je door de bomen het bos dus niet meer? Gebruik dan het filter om alleen die VPN’s te tonen die geschikt zijn voor jouw wensen. Het kiezen van een VPN is nog nooit zo makkelijk geweest. Wil je simpelweg weten wat de beste allround VPN’s zijn van dit moment? Bekijk dan onze overzichtsartikelen met de beste VPN’s en beste gratis VPN’s.

 

VPN vergelijken

Auteur:
Laatst bijgewerkt: 29 januari 2021
Filters