Home - VPN reviews - 5 Beste VPN providers van 2016

5 Beste VPN providers van 2016

Een VPN verbinding kun je gebruiken om je internet verkeer te versleutelen (beveiligen) en je zichtbare locatie te verbergen. Door je locatie virtueel te veranderen kun je toegang krijgen tot websites, films, series en muziek (bv Netflix USA, bepaalde spotify nummers en BCC of youtube) die je normaal gesproken niet kunt bereiken. De vraag is alleen, welke VPN provider moet ik kiezen? Wij maken een overzicht van de beste VPN providers van 2016.

Als je je zorgen maakt over online privacy kan he gebruik van een VPN verbinding een goede uitkomst voor je bieden. Wij maken een overzicht van de populairste en best aangeschreven VPN aanbieders op het moment.

De afgelopen jaren groeit de populariteit van VPN abonnementen sterk. Voorheen werden VPN verbindingen alleen gebruikt door bedrijven die hun werknemers vanaf thuis beveiligd in wilden laten loggen op het bedrijfsnetwerk. Maar in deze tijd zijn er ook veel consumenten die gebruik van van VPN netwerken om hun verbinding te versleutelen ter bescherming tegen afluisteren en hackers en mensen die graag Netflix, BBC iPlayer en Sky Go of andere diensten vanuit een land met beperkt aanbod willen gebruiken.

Hoe werk een VPN verbinding (in het kort)

Uitgebreide uitleg vindt je hier: Wat is een VPN

Een VPN verbinding creëert een beveiligde informatie tunnel (netwerk verbinding) over het internet tussen jou en de VPN server.  De data tussen jou en de VPN server wordt op jouw computer (of ander internet apparaat) versleuteld en wordt vervolgens door de VPN server ontsleuteld. De VPN server stuurt vervolgens de data door naar de bedoelde ontvanger (bv de webserver van een website of Netflix). Hierdoor lijkt de aanvraag officieel af te komen van de VPN server met de bijbehorende lokatie van de VPN server in plaats van jouw locatie en computer.

Deze opstelling zorgt voor meer veiligheid (versleuteling van je data-verkeer en verbergen van je IP-adres en locatie) en meer privacy (verbergen van je locatie en IP-adres). Eventuele geografische blokkades kun je omzeilen door een VPN server te kiezen in een land waar deze blokkade niet geldt.

VPN: gratis of betaald?

De vraag die wij vaak krijgen is: moet ik een betaalde VPN provider nemen of kan ik ook gebruik maken van een gratis provider.

Een belangrijke regel die je in acht moet nemen op het internet is: als het gratis is, ben jij vaak het product / verdienmodel. Een gratis provider zal over het algemeen minder strikt omgaan met privacy en security (bv het voorkomen van DNS lekkage). Daarnaast wordt er vaak op snelheid en maximale dataverkeer bespaard. Voor het kort omzeilen van een blokkade of verbergen van je locatie kan een gratis VPN provider voldoen, maar over het algemeen ben je beter af met een betaalde VPN provider. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten de afgelopen jaren sterk gedaald.

Hoe VPN provider kiezen

Privacy

Als je waarde hecht aan je privacy is het van belang om te kijken waar het hoofdkantoor van je VPN provider zit. Ieder land heeft weer andere wetten, rechten en verplichting met betrekking tot internet en computer privacy. Ook onderling hebben landen afspraken gemaakt over het uitwisselen van data en hoe men omgaat met data verzoeken.

Een voorbeeld is de “Five Eyes”. Dit is een groep landen (USA, UK, Australie, Canada, Nieuw Zeeland) die hebben afgesproken om data met elkaar uit te wisselen. Het valt daarom te overwegen om een VPN provider (en server) te kiezen dat zijn hoofdkwartier niet in een van deze landen heeft staan.

Logging

Een ander feit om rekening mee te houden is de loggins policy die de verschillende VPN providers hanteren. Over het algemeen geldt de stelregel: hoe minder logs hoe beter. Al moet je natuurlijk altijd kritisch blijven nadenken over de claims die providers maken, want is NO-logging-policy wel echt “no logs”? Voor wat betreft logs moet je onderscheid maken tussen wat er gelogd wordt. Sommigen loggen (alleen) betalingsgegevens, andere ook wanneer en hoe lang je gebruik gemaakt hebt van hun server(s).

Prijs

Een ander belangrijk punt in de overweging is natuurlijk de prijs van een VPN abonnement. Opvallend is dat in deze branch duurder is beter niet altijd geldt. Wel krijg je bijna altijd flinke kortingen als je een abonnement voor langer afsluit.

Features

De meeste VPN abonnementen beschikken over de basis-features. Natuurlijk is het erg belangrijk om van tevoren te kijken waar je je VPN abonnement voor wil gebruiken en of dit gebruik ondersteund wordt door de VPN aanbieder die je op het oog hebt. Belangrijk voor de meeste mensen: kijk of het apparaat waar je de VPN verbinding mee wil gebruiken ondersteund wordt, of er speciale opties zoals alternatieve DNS server beschikbaar zijn, of Netflix USA werkt via de VPN aanbieder en of er dedicated apps zijn voor de apparatuur die jij hebt.
Daarnaast is het goed om te kijken of de gewenste VPN protocollen ondersteund worden en of er snelheids- en of datalimieten zijn (meestal niet bij betaalde abonnementen).

De 5 beste VPN providers van 2016

Momenteel is onze favoriete VPN provider NordVPN. Het hoofdkantoor ligt is gesitueerd in Panama en heeft een duidelijke “no logging policy. Tevens is er de mogelijkheid van dubbele encryptie en het lussen van VPN servers voor extra veiligheid. Ze hebben tevens speciale VPN servers die gecombineerd kunnen worden met het gebruik van TOR en de amerikaanse Netflix hebben wij werkend gekregen. Ze hebben geregeld speciale aanbiedingen waarbij de prijs vaak tussen de 3 en 4 usd per maand komt te liggen.

NordVPN (uitgebreide NordVPN review)

Bezoek NordVPN

 

PLUSPUNTEN MINPUNTEN
Amerikaanse Netflix en Hulu werkend! Geen speedtest in de applicatie
Geen logs (perfecte privacy regelingen) Chat support offline tijdens onze test
Goedkoop (zeker met coupon code) Geen cashback voor Bitcoin gebruikers
Speciale P2P, torrent en TOR VPN servers
VPN servers met dubbele VPN verbinding
Speciale VPN-servers voor verschillende doeleinden
Stabiele verbinding
Ruime keuze uit verschillende servers

 

PureVPN (volledige review van PureVPN)

 

Bezoek PureVPN

PureVPN is gevestigd in Hong Kong en dus uit het zicht van het UKUSA-akkoord (een geheime overeenkomst uit 1948 tussen het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika, Nieuw-Zeeland, Canada en Australië voor de voortzetting van de samenwerking van de inlichtingendiensten na de Tweede Wereldoorlog, deze wordt ook wel de “Five Eyes” genoemd). Er is sprake van 256-bit versleuteling en beschikt over meer dan 500 servers in 141 landen. De verbinding is via het veilige OpenVPN protocol op te zetten en er worden eigen DNS-servers gebruikt (pluspunt).
De interface is een beetje gedateerd uit, maar klaart de klus. Het kiezen van de juiste server op de juiste lokatie en bedoelt voor het juiste doel (bv downloaden) is erg makkelijk en de de prijs is goed evenals de 24/7 support.

PLUSPUNTEN MINPUNTEN
Veel en snelle servers Geen zero logging beleid
Stabiele verbinding
Netflix Amerika werkt!
Duidelijke software
Zeer goede klantenservice

 

ExpressVPN (Volledige ExpressVPN review)

Bezoek ExpressVPN

 

ExpressVPN profileert zich als de snelste VPN ter wereld, dus als snelheid een hoge prioriteit heeft dan mag ExpressVPN hoog in je lijstje met VPN providers staan. Daarnaast worden er bijzonder weinig logs bijgehouden wat je privacy ten goede komt.
Ook de Amerikaanse Netflix is nog werkend te krijgen via ExpressVPN, maar soms is het nodig om even contact op te nemen met de (goede) klantenservice om te horen welke server op dat moment werkt.
ExpressVPN beheert zijn eigen DNS-servers, heeft ondersteuning voor de OpenVPN-protocol en geeft toegang tot het Tor netwerk.
Het hoofdkantoor staat op de Britse Maagdeneilanden en is daarmee technisch gezien buiten de five eyes gelokaliseerd al is dit wel een Brits overzees gebied en zal als punthje bij paaltje komt de privacy mogelijk alsnog ondermijnt kunnen worden. We vonden ExpressVPN snel en gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken, maar het is niet de goedkoopste optie.

 

Buffered VPN

Bezoek Buffered VPN

Als lange termijn anonimiteit is een prioriteit, dan is Hongarije en daarmee de VPN provider Buffered een aantrekkelijke optie, want the big 5 hebben geen verdrag met Hongarije (voor zover bekend). In termen van ultieme privacy zijn er wel een aantal kanttekeningen. Buffered houdt timestamps en IP-adressen bij die gebruik maken van hun diensten en ondersteund geen anonieme betaalmethode.
Echter, heeft buffered zijn eigen DNS-servers en ondersteunt OpenVPN. Een groot pluspunt komt voort uit het feit dat er beweert wordt onbelemmerde VPN toegang tot Netflix te ondersteunen, een optie die steeds zeldzamer wordt sinds Netflix dit jaar een oorlog tegen VPN providers is gestart.
Er zijn servers in meer dan 30 landen en er zijn geen beperkingen aan de snelheid of bandbreedte te je mag gebruiken.
Met name mensen die een VPN provider voor Netflix zoeken zullen blij zijn met Buffered

 

IPVanish (Volledige IPVanish Review)

 
IPVanish heeft presteert altijd goed in onze recensies. Het Tier-1 netwerk en de fantastische snelheden zijn voor velen inmiddels bekend bij IPVanish. Daarnaast heeft IPVanish een verzameling aan erg nette apps die op alle platformen hetzelfde eruit ziet. Ook privacy zegt IPVanish hoog in het vaandel te hebben staan al baart een hoofdkantoor in Amerika ons altijd wel wat zorgen. Qua prijs is IPVanish niet de goedkoopste, maar de meesten zullen meer dan tevreden zijn met deze VPN dienst.
PLUSPUNTEN MINPUNTEN
Snelle servers Netflix werkt niet (geen DNS services)
Goede duidelijke app Geen live chat support
Nette Privacy en log policies
Veel lokaties
Vaak vernieuwingen en updates

 

 

 

Één reactie

  1. Windscribe ..Wat ook prima werkt en niet duur is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *