Telefoon van Witte Huis-stafchef John Kelly was gehackt

John Kelly

Hackers hebben mogelijk maanden toegang gehad tot de telefoon van de stafchef van Donald Trump, melden drie anonieme overheidsmedewerkers. Het gaat om zijn privételefoon. De hack kwam aan het licht toen John Kelly zijn telefoon bij de IT-afdeling van het Witte Huis inleverde. Hij zei dat de telefoon al maanden niet goed werkte en geen software meer bijwerkte.

Onduidelijk door wie en hoe lang

De aanval op de telefoon van John Kelly zou op z’n vroegst in december 2016 plaatsgevonden hebben. Het is niet duidelijk wanneer de hack precies plaatsvond. Er zijn zorgen dat hackers of buitenlandse overheden toegang hebben gehad tot de data op de telefoon. De IT-afdeling deed meerdere dagen onderzoek naar wat er gebeurd was met de telefoon, maar er is niet bekend of bepaalde data ingezien kon worden door de hackers.

Communicatie over het incident

Het personeel van het Witte Huis is door middel van een interne memo op de hoogte gesteld van het voorval. Kelly zou zijn privételefoon nauwelijks gebruikt hebben sinds zijn aanstelling. Voor officiële telefoontjes gebruikte hij zijn werktelefoon. Inmiddels is de betreffende telefoon niet meer in het bezit van John Kelly en heeft hij een nieuw privétoestel. Waar de telefoon zich wel bevindt wilden de medewerkers niet zeggen.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen