Mullvad introduceert fysieke activatiecodes

Fysieke activatiecodes van Mullvad

VPN-provider Mullvad komt met een nieuwe betaalmethode voor klanten: fysieke activatiecodes. Het grote voordeel daarvan is dat de privacy van klanten gewaarborgd blijft, omdat betalingen niet gekoppeld kunnen worden aan personen. Daarnaast kun je er een vriend mee verrassen, zonder dat je zijn bankrekeningnummer kent.

Dat schrijft Mullvad op haar weblog.

Activatiecodes te koop via Amazon

Mullvad is een VPN-provider met 862 VPN-servers in 39 verschillende landen. Het bedrijf zorgt ervoor dat al je internetverkeer via een externe VPN-server wordt verstuurd. Zodoende is je IP-adres niet langer zichtbaar en wordt je privacy gewaarborgd. Omdat al je verkeer wordt versleuteld, hoef je niet langer te vrezen voor pottenkijkers die geïnteresseerd zijn in je internetactiviteiten. Tot slot is een VPN dé tool bij uitstek om geografische restricties te omzeilen. Benieuwd naar het Netflix-aanbod in de VS? Met een VPN kijk je zonder problemen naar films en series die daar worden aangeboden.

Betalen voor een abonnement bij Mullvad kan op verschillende manieren, waaronder creditcard, PayPal, iDeal en cryptomunten. De Zweedse VPN-aanbieder heeft een nieuwe betaalmethode bedacht: fysieke activatiecodes. Deze zijn verkrijgbaar via de online retailer Amazon. Mullvad belooft volledige anonimiteit, omdat de codes niet gelinkt kunnen worden aan personen. Bovendien is het een leuk cadeau voor een vriend, familielid, collega of kennis.

In deze landen zijn fysieke activatiecodes binnenkort te koop

De activatiecodes zijn eenvoudig te verzilveren. Allereerst maak je een account aan op de website van Mullvad. Bij de optie ‘Betaalmethode’ selecteer je ‘Voucher’. Hier vul je de activatiecode in die op de achterkant van de kaart staat. Vanaf dat moment kun je de software of applicatie downloaden en installeren op je apparaten.

De fysieke activatiecodes zijn momenteel alleen verkrijgbaar in de VS en Zweden. Mullvad belooft dat ze op korte termijn ook beschikbaar zijn voor andere landen, waaronder Nederland. Naast ons land noemt de VPN-provider op haar blog het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Noorwegen, Finland, Australië, Canada, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Denemarken.

Termijnbetalingen zijn verleden tijd

Mullvad wist de laatste tijd wel vaker het nieuws te halen. In juni kondigde de VPN-aanbieder aan dat het niet langer mogelijk is om een abonnement in termijnen te betalen. Op deze manier wil het bedrijf de privacy van klanten waarborgen.

Klanten die maandelijks hun abonnementsgeld betalen, moeten betaalgegevens doorgeven. Alleen dan kan Mullvad het abonnementsgeld verzilveren, of geld retourneren als iemand zijn (proef)abonnement opzegt. Door het abonnementsgeld in één keer te betalen, heeft Mullvad deze gegevens niet langer nodig. Mochten hackers het bedrijfsnetwerk van de Zweedse VPN-provider compromitteren, dan kunnen ze geen betaalgegevens stelen.

Mullvad breidt DNS-blokkadelijst uit

Mullvad schrapte niet alleen termijnbetalingen: eveneens breidde het de DNS-blokkadelijst uit met nieuwe filters voor goksites en websites met erotische content. De blokkadelijst bevat sinds enkele weken duizenden nieuwe domeinnamen, waaronder 153.000 domeinnamen voor sekssites en zo’n 2.500 goksites. De lijst wordt op termijn verder uitgebreid.

Met de nieuwe filters hoopt Mullvad een bijdrage te kunnen leveren aan het voorkomen of beëindigen van gok- en seksverslavingen. Het benadrukt dat de DNS-filters geen vervangers zijn voor gespecialiseerde contentfilters of features voor ouderlijk gezag.

Techredacteur
Techliefhebber pur sang: Anton is gek op alles wat met technologie en internet te maken heeft. Cybersecurity, privacy en internetcensuur hebben dan ook zijn volle aandacht. Meer over Anton.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen