Yahoo hoofdkantoor bord

Hack Yahoo in 2013 trof alle 3 miljard accounts

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 55 seconden

Eind 2016 meldde Yahoo dat tijdens een groot datalek in 2013 de gegevens van 1 miljard gebruikers onveilig waren geweest. Inmiddels is Yahoo overgenomen door Verizon en tijdens de overname bleek dat het datalek alle 3 miljard gebruikers getroffen heeft. Dit werd geconstateerd met behulp van forensische experts. De hackers bemachtigden namen, telefoonnummers en wachtwoorden van de gebruikers. Vooral voor mensen die hun Yahoo-wachtwoord ook voor andere internetdiensten gebruiken kan het lek gevaarlijk zijn, omdat de hackers dan mogelijk ook toegang kunnen krijgen tot die accounts.

Verantwoorden

Hoe het kan dat Yahoo niet eerder op de hoogte was van de schaal van de gevolgen is niet duidelijk. Vertegenwoordigers van Yahoo moeten zich komen verantwoorden in de Amerikaanse senaat. De senaat wil weten of het datalek voorkomen had kunnen worden en of er nog meer slecht nieuws te verwachten is over het incident.

Gedaalde waarde

In 2014 werd Yahoo nog een keer gehackt en daarbij kwamen de gegevens van 500 miljoen gebruikers op straat te liggen volgens Yahoo. Door de inbraken daalde de verkoopprijs van Yahoo aanzienlijk. Het bedrijf werd uiteindelijk voor 350 miljoen minder aan Verizon verkocht dan oorspronkelijk afgesproken was.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past